Ödenemeyen doğalgaz faturalarını belediye meclisine taşıdı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Hakkı Sağlam, doğalgaz faturalarını ödeyemeyenleri belediye meclisine taşıdı. Sağlam, "Doğalgaz bedelini ödeyemediği için doğalgazı kesik olan abone sayısı kaçtır?" diye sordu.

Şubat ayı belediye meclisi toplantısında ödenemeyen doğalgaz faturalarıyla ilgili önerge verildi. Soru önergesi veren CHP'li üye Hakkı Sağlam, "Bilindiği gibi 29 iştirakimiz içinde İGDAŞ A.Ş önemli bir yer almaktadır. 5,6 milyon abonesi bulunduğu bilinen İGDAŞ A.Ş, tüm haklı itiraz ve muhalefetimize rağmen 2010 yılından bu yana blok satış yöntemiyle özelleştirilmeye çalışıldığı, bunun maalesef hüsranla sonuçlandığı malumlarınızdır. Yine Türkiye ve İstanbul'da başta genç işsiz sayısı olmak üzere işsizliğin yüksek oranda seyrettiği, Ocak 2016 itibariyle gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 4 bin 714 lira olduğu bilinmektedir. Diğer taraftan gaz bedellerini ödeyemedikleri çok sayıda konut ve iş yerinde gazın kesik olduğu size göre düşük olan fatura bedellerini ödeyemedikleri malumunuzdur." ifadelerini kullandı.

Hakkı Sağlam şu soruları yöneltti:

"01.01.2015-31.12.2015 tarihileri arasında aylık bazda gaz bedelini ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısı nedir?

31.12.2015 tarihi itibariyle gaz bedelini ödeyemediği için doğalgazı kesik olan abone sayısı nedir? Toplam alacak toplamı nedir?

Ocak 2016 döneminde itibariyle gaz bedelini ödeyemediği için doğalgazı kesik olan abone sayısı nedir? 31.01.2016 tarihi toplam alacak toplamı nedir?"
CİHAN
<< Önceki Haber Ödenemeyen doğalgaz faturalarını belediye meclisine taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER