Ödüllü çevre yarışması


Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevreye duyarlı bir nesil oluşturmak için 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik 'Daha Temiz bir Bursa' temalı ödüllü resim ve mektup yarışması düzenliyor.

Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası'nı farklı etkinliklerle kutlayan, halkın çevre bilincinin geliştirilmesi ve kamuoyunda çevreyle ilgili konularda farkındalık oluşturulması amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bu yıl da ilk ve ortaokul öğrencilerini hedef alan bir yarışma düzenliyor. 27 Mayıs - 5 Haziran 2016 tarihleri arasındaki etkinliklerden biri de "Daha Temiz Bir Bursa" temalı olarak ilkokul 2.,3.,4.sınıf öğrencilerine yönelik resim yarışması, ortaokul 5.,6.,7. Sınıf öğrencilerine yönelik mektup yarışması olacak. Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi'nden konusunda uzman kişilerin katılımıyla oluşturulan seçici kurul tarafından dereceye giren eserler belirlenecek ve çevre haftasında ilan edilecek.

Yarışmaya katılan eserler Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde çevre haftası boyunca sergilenecek, birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere büyük ekranlı tablet, üçüncülere küçük ekranlı tablet ve mansiyona değer görülen iki kişiye de dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek.

Son katılım tarihinin 1 Nisan 2016 olduğu yarışma takvimine göre öğrenciler mektup ve resimlerini eğitim gördükleri okul müdürlüklerine teslim edecek. Okullar da eserleri 15 Nisan 2016 tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edecek. CİHAN
<< Önceki Haber Ödüllü çevre yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER