Ödüllü öğretmene nefret gözaltısı

Hastanede yatan öğrencisine ders veren İbrahim öğretmen, diğer hasta çocukları da görüp Hastanede Eğitim Projesi’ni geliştirdi. Mesai sonrası, hastanede yatan 200 çocuğa her gün eğitim verdi. Bu fedakarlığına bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı ödül yağdırdı. Şimdi aynı İbrahim öğretmen, cadı avı mağduru ve gözaltında

Ödüllü öğretmene nefret gözaltısı

Muş'ta yapılan cadı avında valilik bünyesinde yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) projesinde çalışan öğretmenler gözaltına alındı. 8 yıllık meslek hayatı başarılarla dolu olan, kendisini öğrencilerine ve eğitime adamış İbrahim Celayir de bu öğretmenlerden birisi. Daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, valilik, Milli Eğitim Bakanı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından çalışmaları ödüllendirilen İbrahim Celayir, operasyonla gözaltına alındı.

GÖNÜLLÜ GİTTİ

SODES operasyonunda gözaltına alınan İbrahim Celayir, 1988'de Elazığ'da dünyaya geldi. 2008'de Fırat Üniversitesinden mezun olarak Muş Özdilek köyüne sınıf öğretmeni olarak atandı. Celayir, doğu illerini zorunlu hizmet olarak görenlerin aksine gönüllü olarak Muş'u seçti. Hizmet süresince sıra dışı çalışma azmi ve gayreti ile öğrenciler ve köylülerin sevgisini kazandı.

VELİLERİN DE GÖNLÜNE GİRDİ

İbrahim öğretmen, öğrencileri ile ilgilendiği gibi veli ziyaretlerini de ihmal etmedi. Bütün öğrencilerinin evlerini ziyaret ederek velilerin gönüllerine giren Celayir'in bir veli ziyaretinde 70 yaşındaki ev sahibi yaşlı kadının “1966'dan beri bu okul var, ama bir kere bile ziyarete gelen öğretmen olmadı” ifadesi, bölge halkının ne kadar unutulmuş olduğunu gösteriyor.

HASTANEDE DERS VERDİ

Hastanede Eğitim Projesi, İbrahim Celayir'in fedakar çalışmaları neticesinde ortaya çıktı. Celayir'in, 3. sınıfa giden ve hastanede yatan bir öğrencisine hastanede ders anlatmaya başlaması, projenin ilk adımı oldu. Öğrencisine ders anlatmak için hastaneye gittiğinde, bu şekilde çok sayıda çocuğun hastanede mağdur olduğunu fark eden İbrahim öğretmen bu gönüllü çalışmaya başladı. Her gün, mesai saati sonrası hastaneye giderek hastanedeki çocuklarla ilgilendi. Bu çalışma ile hastanede 200'den fazla çocuğa ders verdi, iki refakatçi anneye okuma yazmayı öğretti. İbrahim öğretmenin bu çalışması dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından ödüllendirildi. İbrahim öğretmen, yılın öğretmeni seçilen diğer illerin öğretmenleri ile birlikte Ankara'da ağırlandı.

EĞİTİM PROJELERİNE İMZA ATTI

Birçok gönüllü eğitim projesine imza atan Celayir, şimdi gözaltında. Daha önce övgüler dizilen, hediyeler verilen, siyasilerin eğitime destek verdiklerini göstermek için medyada yan yana geldikleri bu öğretmenler hukuksuzca gözaltında. İbrahim Celayir'in fedakarlıkları ile ilgili linklerden bazıları şöyle: http://www.bik. gov.tr/gul-ogretmenleri-kosk-te-a- girladi-haberi-16881/, http://www. memurlar.net/haber/308765/, http://m.haber3.com/ ogretmenin-egitim-azmi-musta-ogretmenlik-yapan-ibrahim-celayir-mesai-saati-disin-da-h-739594h. htm, https://m. youtube.com/ watch?v=o2D- bXRhnRek.

MAAŞIYLA ÖĞRENCİLERE SÜT ALDI

İbrahim Celayir, 2012'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın ‘Fark Yaratan Öğretmenler' listesine girdi. Öğretmenler Günü'nde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından düzenlenen resepsiyona katılan İbrahim Celayir, onur konuğu olarak Cumhurbaşkanı'nın masasında kabul gördü.

SOBADA KAYNATTIK

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012'de Başkent Öğretmenevi'nde, Fark Yaratan Öğretmenlere ödül verildiğinde o salonda, Muş'ta kendi maaşından her sabah öğrencilerine süt içiren İbrahim Celayir de vardı. O günkü törende konuşan Celayir, “Zorunlu hizmet değil, gönüllü olarak 5 yıldır Muş'ta, kırsal bir bölgede öğretmenlik yapıyorum. Çoğu öğrencim sabah kahvaltı yapmadan okula geliyor. Sınıfta sobamız yanıyordu, bizde üzerine kazan koyup her gün süt kaynatıp öğrencilerimize dağıttık. Kakaolu süt dağıttık” diye gözleri dolarak öğrencilerini anlattı.

Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Ödüllü öğretmene nefret gözaltısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER