Veliden okul baskınına çok sert tepki!

Van’da bulunan Özel Serhat Eğitim Kurumları'na polis tarafından yapılan baskına öğrenci velilerinden çok sert tepki geldi.

Veliden okul baskınına çok sert tepki!

Doğu Anadolu bölgesinin en çok madalya kazanan okullarından biri olan Van’daki Özel Serhat Eğitim Kurumları'nın bünyesindeki okullara polis baskın yaptı. Özel harekat polisi ve kobra araçla yapılan baskına öğrenci velileri büyük tepki gösterdi. Kızının bu okulda okuduğunu belirten Sevgi Tosun, “Emir kuluyuz biz görevimizi yapıyoruz diyenlere ben de Allah’ın kulu olun da bu zulme ortak olmayın diyorum.” diyerek tepki gösterdi.


Türkiye'nin değişik illerinde başarılarıyla öne çıkan okullara yönelik baskınlar 1 Kasım seçimlerinden sonra da devam ediyor. Sabah saat 07.00 sıralarında aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ekiplerinden çok sayıda polis ilk olarak Van-Edremit karayolu üzerinde bulunan Serhat Lisesi, Nevbahar İlkögretim Okulu'na baskın düzenledi. Öğrencilerin okula geliş saatinde yapılan operasyonda bazı veliler okula gelerek içeri girmek isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı.  Polis, avukatlar gözetiminde okuldaki aramalara devam ediyor. 

AVUKAT BOZKURT: 7 KURUM MÜFETTİŞLERİ DENETİM YAPIYOR
Okul avukatlarından Avukat Reşat Bozkurt, içeride İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım İl Müdürlüğü’nün de arasında bulunan 7 kurum müfettişlerinin denetim yaptığını söyledi.

Polisin baskını ‘Paralel devlet yapılanmasına finans sağlamak’ iddiasıyla yaptığını aktaran Bozkurt, “İçeride İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım İl Müdürlüğü, Küçük Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’nden müfettişler de ayrıca denetim yapıyor. Bu kurumlar da 5442 sayılı kanunun 9 maddesine gerekçe göstererek teftiş ediyorlar.” dedi.

Arama evrakını incelemek isterken polislerin kendisine fiziki müdahale de bulunduğunu vurgulayan avukat Bozkurt, parmağında şişme meydana geldiğini belirtti. 

"MÜSLÜMANLARA ZULÜM YAPIYORLAR"
Aramalar devam ederken okulda bulunan veliler, cuma günü yapılan baskına tepki gösterdi. Kızı Serhat Lisesi'nde okuyan velilerden Sevgi Tosun, "Bugün buraya gelmemin sebebi bunların buraya niye geldiğini biliyorum. Sadece içimdekini söylemeye geldim. Bu kadar görevli gelip de görevliyim diyen polislere, bu Tomalara, şu askerleri kınıyorum. Yazıklar olsun diyorum. Bizim verdiğimiz paralarla maaş alıyorlar. Görevleri bu mu? Eğer okul denetlenecekse milli eğitimden müfettişler gelip denetlerler görevlerini yaparlar. Polisler Tomalar askerler gelip okulu denetlemezler. Benim okuluma çocuğumun yanında içeri almıyorlar. Sen kimsin? Sen içeri giriyorsun, ben girmiyorum. Hiç birine hakkımı helal etmiyorum. Emir kuluyuz biz görevimizi yapıyoruz diyenlere de ben Allah’ın kulu olun da bu zulme ortak olmayın diyorum. Bunu söylemek için geldim. Yoksa ne korktuğumdan ne de bir şeyden.” diye konuştu.

3 KIZIMI BU OKULDA YETİŞTİRDİM
3 kızını bu okulda okuttuğunu belirten veli Şefika Saydut ise “Yazıktır günahtır. Bu okullar çocuklarımız insan ettiler. Biz edemedik bunlar ettiler. Çocuklarımız içeride. Çocuklarımız ileride ne olacak. Yazık değil, mi günah değil mi? Kızlarımız, oğlanlarımız temiz oldu. Sigara yok, bir şey yok. Temiz bir ortamdır. Diğer okullarda uyuşturucu satılıyor. Yani bu çok güzel bir şey midir? Sahip çıkalım bu okullara ne yapmış bu okullar bizde bilelim. Eğer bir şey varsa bizde bilelim. Yıllardır bu okullar tanıyoruz. 30 yıldır tanıyorum. Olsaydı bilirdik. Ortalıkta bir sürü suçlu insan var. Gitsinler onları temizlesinler. Bu okulların hiçbir suçu yok. Bu okullardan vazgeçsinler. Bizim çocuklarımız tertemiz okudular bu okullarda. 3 tane kız evlat yetiştirdim bu okulda.” dedi.

CİHAN

<< Önceki Haber Veliden okul baskınına çok sert tepki! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER