Öğrenciler, 'Çanakkale Geçilmez' isimli ingilizce eser oluşturdu


Manisa'da Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında, zaferin kendilerinde oluşturduğu duyguları diğer dünya dilleriyle paylaşmak amacıyla, 'Çanakkale Geçilmez' isimli İngilizce eser oluşturdu.

Okul Müdürü Bülent Tonoz, İngilizce öğretmeni Gülay Taşcıoğlu ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Serdal Battal eşliğinde hazırlanan eserle ilgili 500'e yakın CD basıldı. Eserde 21 öğrencinin, 21 farklı çevirisi bulunuyor. Hazırlanan eser Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'a, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen'e sunuldu. Eser Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve Genelkurmay Başkanlığı'na da gönderilecek.

10-A sınıfından Fadime Feyza Gencay, "Bizler, Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri olarak diğer ülkelerle her alanda bilgi alış verişi yapabilmek, ekonomik, tarihi ve kültürel alanda ilişkilerimizi geliştirebilmek, kendimizi ifade edebilmek için ana dilimizden başka en az bir dili daha öğrenmenin önemine gönülden inanıyoruz. İlimizde, İngilizceyi daha kolay ve hızlı öğretme amacına yönelik olarak uygulanmakta olan, Valimiz Erdoğan Bektaş'ın öncülüğünde başlatılan DynEd adlı programın İngilizceyi geliştirme konusunda, hem bu inancımızı kuvvetlendirdiğini hem de bize İngilizce öğrenme konusunda bir fırsat sağladığını düşünüyoruz. Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri olarak bizler de bu proje ile 101.yılında Çanakkale Zaferi'nin bizde yaşattığı duyguları diğer dünya milletleri ile de paylaşmak istedik. Çanakkale adlı eserlerden aldığımız ilhamla Çanakkale Zaferi'nin bu topraklarda yeşerttiği barış ve sevgi çiçeklerini bütün dünyaya göndermek adına görme engellileri de kapsayan dijital ortamda İngilizce bir sesli kitap hazırladık ve insanlığa bu duygularımızı iletmek istedik. Bu projede emeği geçen DynEd proje ekibi öğrencilerine, İngilizce Öğretmenimiz Gülay Taşcıoğlu, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Serdal Battal ve Okul Müdürümüz Bülent Tonoz'a teşekkür ediyoruz." dedi.

Okul Müdürü Bülent Tonoz da şunları söyledi: "Okulumuz Dyned Projesi'nde ilimizin en iyi okulları arasında yer alıyor. Öğrencilerimiz bir proje geliştirdiler. Bu projede Çanakkale ruhunu İngilizce olarak Dyned sistemi üzerinden nasıl anlatabiliriz bu ele alındı. Öğrencilerimiz bunu başardı. Kütüphanede, kaynaklardan okudukları Çanakkale kitaplarından elde ettikleri bilgileri İngilizceye çevirdiler. Manisa ve Türkiye'de ilk kez böyle bir proje hazırlandı. Onlarla gurur duyuyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler, 'Çanakkale Geçilmez' isimli ingilizce eser... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER