Öğrenciler derslerini uygulamalı olarak görüyor


Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencileri elektriğin insan hayatındaki önemini anlatmak için elektrikle çalışan ürünler sergisi açtı.

Özel Ergin Koleji 3-E sınıf öğrencileri Fen Bilgisi dersinde elektrik konusunu uygulamalı olarak işleyerek elektriğin önemini belirtmek için evlerinden getirdikleri elektrikle çalışan ev aletleri sergisini açtı. Fen Bilgisi öğretmeni Seyfettin Tok, gelişen ve değişen teknolojinin insan hayatını kolaylaştırdığını bu teknolojik aletlerin elektrik olmadan bir işe yaramadığını söyledi. Tok, "Öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmak için öğrencilerimiz evlerinde bulunan elektrikli eşyaları getirerek bir sergi oluşturduk. Elektriğin hayatımızdaki yerinin ne denli önemli oluğuna dikkat çekmek istedik. Modern hayatın elektrik ve elektronik eşyalarla büyük bir ilişkisinin olduğunu görüyoruz. Bir çok yaptığımız iş elektrikli ve elektronik aletlere bağlıdır. Cep telefonu, bilgisayar, elektrikli süpürgesi gibi aletler konusunda bir farkındalık oluşturarak dersimizde yer verdik." dedi.

Kolej Müdür Yardımcısı Mehmet Özsoy da derslerde işlenen konuların uygulamalı olarak anlatılmasının öğrencilerin hafızlarında daha kalıcı yer edindiğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler derslerini uygulamalı olarak görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER