Öğrenciler, meclis başkanı seçti


Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencileri demokrasi kültürünü yaymak ve yaşatmak amacıyla okulun meclis başkanını belirlemek üzere sandık başına gitti.

Seçim öncesinde meclis başkanı olmak isteyen öğrenciler ilk olarak adaylıklarını açıkladı. Başkan adayları daha sonra seçim propagandalarına başlarken, bu süre zarfında hem kendilerini, hem de yapmak istedikleri projelerini okul öğrencileriyle paylaştı. Projelerini ve vaatlerini anlatıp oy isteyen Burçlu öğrenciler, girmiş oldukları seçim atmosferinde usta siyasetçileri aratmadı.

Bu arada okul yönetimi tarafından yapılan kura çekimi ile adayların oy pusulasındaki yerleri belirlendi ve ardından oy pusulaları hazırlandı. Ayrıca okul binasına oyların atılacağı sandıkla birlikte 'evet' mührü getirilirken, oy kullanacak öğrenciler için de seçmen listesi hazırlandı. Seçim günü geldiğindeyse okul öğrencileri sandık başına gitti. Oy kullanma işlemini tamamlandıktan sonra açılan sandıktaki oylar tek tek sayılırken, Özel Burç Çukurova Ortaokulu Meclis Başkanlığı'na 8. sınıf öğrencisi Muzaffer Karaevli seçildi. Başkan Yardımcılığı'na ise 5. sınıf öğrencisi F. Emir Yuvalı seçildi.

Seçim sonrasında arkadaşlarına teşekkür eden Muzaffer Karaevli, tüm görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getireceğini söyledi. Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, okullarında yaşanan demokrasi şöleninin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, yaşanan seçim sürecinde en az öğrenciler kadar heyecanlandığını söyledi. Bugünün çocukları olan öğrencilerini geleceğe hazırlarken, hayat boyunca karşılaşacakları birçok şeyi uygulamalı olarak öğrenmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan İlhami Kara, "Çocuklarımıza ülkemizin hukuk devleti olduğunu ve demokrasi ile yönetildiğini anlatırken, yapılan meclis başkanlığı seçimi ile de öğretmenlerimizin derslerde teorik olarak anlatmış olduğu bilgileri uygulamaya dökmüş olduk." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler, meclis başkanı seçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER