Öğrenciler şehit aileleri için kermes düzenledi


Sivas Namık Kemal İlkokulu öğrencileri aileleriyle birlikte şehit aileleri yararına kermes düzenledi. Okul Aile Birliği'nin organize ettiği kermesin açılışında öğrenciler gösterileriyle duygusal anlar yaşattı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası dolayısı ile Namık Kemal İlkokulu tarafından program hazırlandı. Programda konuşan Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, "Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında şehitlerimizi anma gününde görüyoruz ki 101 yıl öncesinde kalan hezimet ve kuyruk acıları hala bitmemiştir. Bu ülkeler, 101 yıl öncesinde, geçemedikleri Çanakkale'yi bugün taşeron olarak kullandıkları PKK terör örgütlerinin üzerinden ve kendi aralarında güç birliği yaparak ülkemizi bölmek ve parçalamak istemektedir." dedi.

"Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'tan sesleniyorum." diyen Hızal, "101 yıl önce Çanakkale'de bir destan yazan bu aziz Türk milleti, bu tarihi tekerrür ettirecek kadar güçlü, kararlı ve inançlıdır. Bu milleti bölmeye, parçalamaya Allah'ın izniyle hiç kimsenin gücü ve kudreti yetmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Ömer Çıtır da bu etkinliği şehit aileleriyle velileri tanıştırarak onların üzüntülerine ortak olmak amacı ile yaptıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler, şehitlerle ilgili şiirler okudu ve türküler söyledi. Çanakkale türküsünü okuyan ve Türk bayrağı açan öğrenciler, izleyenleri duygulandırdı. Daha sonra ise öğrenciler tarafından oluşturulan Çanakkale sergisi ve kermes gezildi. Okul aile birliği tarafından organize edilen kermes ile ilgili bilgi veren aileler, şehit aileleri yararına açtıkları kermesin oldukça ilgi gördüğünü ifade etti.

Kermesi Vali Alim Barut'un eşi Miyase Barut ile birlikte Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile davetliler, veliler, öğrenciler ziyaret etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler şehit aileleri için kermes düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER