Öğrenciler, üniversitede Yeşilay çadırı kurdu


Çukurova Üniversitesi Yeşilay gönüllüsü öğrencileri, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla 'İyi ki Yeşilay var' temasıyla Yeşilay çadırı kurdu.

Yeşilay'ın 96. yıl kuruluş etkinlikleri çerçevesinde temasıyla Merkezi Kafeterya önünde kurulan çadıra öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Gün boyunca öğrenciler Yeşilay çadırında arkadaşlarına broşürler dağıtarak bağımlılıklar konusunda bilgilendirme yaptı. Etkinlikle ilgili bilgi veren ÇÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Mesut Gürbüz, amaçlarının gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek olduğunu belirtti. Gürbüz, Yeşilay Haftası boyunca üniversite gençliğini temel alarak, onların bağımlılık konusunda bilgi birikim düzeyini arttırmak için çeşitli faaliyetler düzenleyeceklerini söyledi.

Hafta boyunca Yeşilay Gönüllüsü üniversite gençliği ile beraber Göğüs Hastalıkları servisinde yatan astım ve Koah hastalarını ziyaret ederek onlara moral veremeye çalışacaklarını ifade eden Gürbüz, ayrıca panellerden sempozyumlara kadar tüm üniversite gençliğinin katılabileceği etkinliklerin yer alacağını duyurdu.
"Milletimizle, insanımızla ve gençliğimizle bir olmayı, onları bütün kötü alışkanlıktan ve bağımlılıklardan korumayı ve arındırmayı sağlayabilen tek sivil toplum örgütü Yeşilay olmuştur." diyen Mesut Gürbüz, "Yeşilay Haftasını temel alarak zararlı alışkanlıklara ve bağımlılıklara engel olmak için hep birlikte bağımlılıklarla mücadele edilmesi gerekliliği fikrini gençliğimizle haykıracağız." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler, üniversitede Yeşilay çadırı kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER