Öğrencilere biyokaçakçılık eğitimi


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünce, Bursa'daki öğrencilere yönelik biyo-kaçakçılık eğitim veriliyor.

2015-2016 öğretim dönemi başlamadan önce Bursa il Milli Eğitim Müdürlüğü ile sağlanan mutabakat çerçevesinde ortaokul öğrencilerine doğa, biyolojik çeşitlilik ve biyo-kaçakçılık eğitimleri başlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü eğitim birimince yürütülen çalışmalar çerçevesinde ortaokullardaki öğrencilere doğayı koruma, bitki ve hayvanların besin zinciri içindeki önemi ve endemik türler hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca biyo-kaçakçılık konusunda daha duyarlı olunmasının zorunluluğu anlatıyor.

Eğitim kapsamında sulak alanların korunmasını ve biyo-kaçakçılık konularına dikkat çekmek için kısa film gösterimleri de sunuluyor. Eğitim sonrasında da öğrencilerin doğanın korunması, biyolojik çeşitliliğin yaşatılması ve biyo-kaçakçılığın önlenmesi konusunda görüş ve fikirleri alınıyor.

TABİATA NE KADAR ZARAR VERİLİRSE YAŞAM O KADAR ZORLAŞIR

Bölge Müdürü Yahya Güngör, eğitim çalışmaları hakkında şunları söyledi: "Öğrencilere çiçeklerin koparılmaması, böceklerin öldürülmemesi, hayvanlara kötü muamele edilmemesi, varsa bu kötü alışkanlıkların terkedilerek, çiçeklerin ve böceklerin doğada bırakılmasının gerektiğini anlatıyoruz. Onlara, önlerinde daha uzun bir hayat olduğunu, tabiata ne kadar çok zarar verirlerse yaşamlarının da o ölçüde zorlaşacağını anlatıyoruz."

Tıpta kullanılan ilaçların büyük bir kısmının yabani canlılar ve otlardan elde edildiğini anlatan Güngör, doğa ve canlılara zarar veren ve biyo-kaçakçılık olaylarında vatandaşlardan hemen 156 numaralı Jandarma hattından haber vermelerini istedi.

Bu kapsamda 2014-2015 öğretim döneminde de 30 okulda toplam 2 bin 940 öğrenciye doğa, biyolojik çeşitlilik ve biyo-kaçakçılık konularında eğitimler verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilere biyokaçakçılık eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER