Öğrencileri uçuracak yarışma


Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK), gençlere havacılığı sevdirmek ve bu alana teşvik etmek için okullarda yarışma düzenleyecek. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, Roma, Saraybosna, İstanbul seyahatleriyle ödüllendirilecek.

PİLVAK, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile öğrencilere havacılığı sevdirmek için havacılıkla ilgili şiir, resim, kompozisyon, fotoğraf ve kısa film kategorilerinde yarışmalar düzenlenecek. 'Havacılıkta Gelecek Sizinle Gelecek' sloganıyla başlatılan Türkiye genelinde tüm öğrencilerin katılabileceği yarışmada, birincilerine, uçak bileti ve konaklama dahil bütün masrafları vakıf tarafından karşılanacak. Yarışmada birinci olanlara Roma, ikincilere Saraybosna, üçüncülere ise İstanbul gezisi ile simülatör uçuşu hediye edilecek.

PİLVAK Başkanı Yönetim Kurulu Başkan Hüseyin Belpınar, yarışmada dereceye giren öğrencilerin son seçici kurulun karşısına çıkacağını belirtti. Yarışmanın finalinin Nisan'da yapılacağını aktaran Belpınar, gençleri bu tür etkinliklerle havacılığa teşvik edeceklerini söyledi.

Türkiye'de sivil havacılık üzerinde büyük bir gelişme yaşandığını belirten Hüseyin Belpınar, "Şimdi her kesimden insanlar hava taşımacılığını kullanıyor. Uçak sayımız arttı. Şu anda gençler havacılığa ilgi gösteriyor. Bunu daha da arttırmak ve katkıda bulunmak için böyle bir girişimde bulunduk. Artık toplumu tüm kesimlerinden insanlar hava taşımacılığını kullanıyor. Ne kaydara çok katılım olursa gençlerin yeteneklerini değerlendirmiş olacağız." dedi.

İstanbul'da yapıma devam eden 3. havalimanının faaliyete geçmesi ile birlikte Türk havacılığının daha da gelişeceği ve yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulacağının vurgulayan Belpınar, "Sadece pilot olarak değil havacılığın diğer alanlarında da ihtiyaç olacak. Dışarıdan ülkemize gelen pilotlar yerine, dışarıya pilotlar transfer ederek ülkeye döviz girişini bile sağlayabiliriz. Havacılıkta gelecek gençlerle gelecek. Tüm gençlerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyorum." diye konuştu

CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencileri uçuracak yarışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER