Öğretmen çiftin buruk ikiz bebek sevinci


Zonguldak'ta 5 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ikiz bebeklerinden birini yitiren öğretmen çift, hayata tutunan 4 aylık kızlarıyla teselli buluyor.

Kozlu Kocatepe İlkokulu'nda Öğretmen Ayşe ve Karapınar İlkokulu Müdürü Emrullah Deliacı(39) çifti, Öğretmenler Günü'nünde sevinç ile hüznü bir arada yaşadı. Deliacı çifti, 5 yıl süren tedavinin ardından tüp bebek yöntemiyle 24 Temmuz'da ikiz kız bebek sahibi oldu. Prematüre doğan ve hava ambulansıyla İstanbul'daki hastaneye sevk edilen ikizlerden biri hayatını kaybederken, diğeri yaşama tutundu. Bebeklerinden birini kaybetmenin acısını yaşayan çift, Öğretmenler Günü'nde kontrole götürdükleri diğer bebeklerinin sağlıklı olmasıyla teselli oldu.

37 santim uzunluğunda 940 gram doğan Ela bebek ile 47 santim uzunluğunda 920 gram doğan Nehir bebek, aynı tarihte ileri tedavi için hava ambulansıyla İstanbul'da özel hastaneye sevk edildi. İkizlerden Ela bebek, iki gün sonra beyin kanaması sonucu hayatını kaybederek Devrek'in Dedeoğlu köyünde toprağa verildi. 2,5 ay boyunca kuvözde tedavi altında tutulan Nehir bebek ise yaşama tutundu.

Şu anda 4 aylık olan Nehir bebek, 3,5 kiloya yükseldi. Bebeklerini kontrol için Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götüren Ayşe ve Emrullah Deliacı çifti, hayata tutunan kızlarıyla kaybettikleri kızlarının acısına teselli bulduklarını söyledi.

Nehir bebeğin sağlığının iyi olduğunu belirten Emrullah Deliacı, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bizim için çok farklı bir dönem geçiyor. Bir taraftan üzüntüyü bir taraftan sevinci yaşadık. Nehir bebeğimizin sağlığı şu anda iyi. Kontrolleri devam ediyor. Gelişimini normal standartlarda devam ettiriyor. Ela bebeği kaybetmemizin burukluğu her zaman içimizde olacak. Ancak Nehir bebeğimizin sağlığına kavuşmasıyla bu üzüntümüz sevince dönüştü."

75 gün sonra bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan Ayşe Deliacı ise "Bugünümüze şükrediyoruz. Çok mutluyuz. Ela bebeği kaybettiğimiz için bir burukluk var ama onu aklımıza getirmemeye çalışıyoruz." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Öğretmen çiftin buruk ikiz bebek sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER