Öğretmenin darp edilmesini protesto ettiler: Güvenlik tedbirleri sözde

Öğretmenin darp edilmesini protesto ettiler: Güvenlik tedbirleri sözde

Gaziantep'te Kılıçarslan Ortaokulu'nda görev yapan 34 yaşındaki Türkçe öğretmeni Mustafa Dilsiz'i öğrenci yakınları tarafından darp edilmesi protesto edildi.

Darp olayı Şehitkamil ilçesinde buluna Kılıçarslan Ortaokulu'nda meydana geldi. Okulda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Mustafa Dilsiz 6'ncı sınıf öğrencisi Y.K'nın yakınları tarafından öğrencilerin gözü önünde dövüldü. Vücudunda kırıklar meydana gelen Dilsiz'in yüzünde de morluklar oluştu. Hastaneye kaldırılan Dilsiz tedavisinin ardından taburcu edildi. Meslektaşları da Dilsiz'i uğradığı saldırının ardından yalnız bırakmadı. Türk Eğitim-Sen, Aktif Eğitimciler Sendikası, Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-İş sendikalarının katıldığı eylemle saldırı protesto edildi.

Okul önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, "Üyemiz Mustafa Dilsiz'e yapılan saldırı eğitim çalışanları ve öğretmene yapılan ilk saldırı değildir ve son da olmayacaktır. Öğretmenlere yönelik saldırılar sürekli artmaktadır. Son zamanlarda Gaziantep'te ve Türkiye genelinde görevi başındaki eğitim çalışanlarına yapılan saldırılara baktığımızda, can güvenliğimizin olmadığını ve yapılan saldırıların şiddetinin arttığını görüyoruz. Saldırıyı yapanlar, alınan sözde güvenlik tedbirlerini aşarak öğretmen, öğrenci ve okul ortamındaki herkesin can güvenliğini tehdit etmektedirler." dedi.

Okullardaki güvenlik tedbirlerinin caydırıcı olmaktan öteye gitmediğini kaydeden Avan, şunları söyledi: "Okullara yapılan saldırılar karşısında bu sözde güvenlik tedbirleriyle güvenlik sağlanmaya çalışılırken, saldırılar emniyete bildirildiğinde de zamanında müdahale yapılmamaktadır. Gaziantep'te 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başladığında, her okula bir okul polisi görevlendirildiğini söyleyen Gaziantep Valimiz Sayın Ali Yerlikaya'nın sözlerinin ne yazık ki sadece caydırıcı amaçla söylediğini yaşayarak görmekteyiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Öğretmenin darp edilmesini protesto ettiler: Güvenlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER