OHAL'i aratmayan görüntüler

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 günden bu yana güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında yaşanan çatışma sonrası hayat durma noktasına geldi.

OHAL'i aratmayan görüntüler

İlçede teröristlerin birçok noktada hendekler kazarak, gördükleri her güvenlik gücü aracıyla çatışmaya girmesi halkı perişan etti. Bazı vatandaşlar evlerinden çıkamazken, bazıları da mahallelerini terk etti.

İlçe merkezinde 3 gün önce teröristler ile güvenlik güçleri arasında başlayan çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Gündüzleri hayalet şehri andıran ilçede kepenkler bir açılıyor, bir kapanıyor. Akşam saatlerinde ise alevlenen çatışmalar gün ışıyana kadar devam ediyor. PKK'lıların, kazdıkları hendeklere ve barikatlara patlayıcılar yerleştirdiğini gören vatandaşlar evlerinden çıkamaz hale geldi. 2 ateş arasında kalan bazı ilçe sakinleri ise çareyi çevre illere gitmekte arıyor. Çatışmalardan etkilenen Orman Mahallesi'nde oturanlar, başka bölgelere göç etti. İlçede kimsenin evinden çıkamadığını belirten vatandaşlar, şöyle dert yanıyor: “Son 2 gündür insanlar gündüz bile evlerinden çıkamıyor. Eczane ve fırınların dahi açılmasına müsaade edilmiyor. Kazılan bu hendeklere patlayıcılar yerleştirilmiş, polis bile giremiyor.”

<< Önceki Haber OHAL'i aratmayan görüntüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER