Oktay Ekşi'nin eşi Aysel Ekşi vefat etti


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'nin eşi Aysel Ekşi Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Oktay Ekşi'nin eşi Aysel Ekşi tedavi gördüğü Ankara Başkent Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Geçtiğimiz ay rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Ekşi, bir süredir Başkent Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

AYSEL EKŞİ KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1960 yılında bitirdikten sonra Psikiyatri ihtisası yapmak üzere İngiltere'ye giden Aysel Ekşi, Middlesex Üniversitesi ve Goodmayes Hastanesinde (Londra) önce 'Senior House Officer' sonra 'Registrar' olarak çalıştı. Tavistoc Klinik'te grup terapi kurslarına devam etti. Daha sonra Türkiye'ye döndü ve Ankara Üniversitesinden Psikiyatri dalında uzman oldu. 1966-1967 yılları arasında Ankara Ruh Sağlığı Dispanseri'nde, 1967- 1974 yılları arasında Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezinde uzman, 1972-1982 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezinde Müdür sıfatıyla görev yaptı. 1976'da Doçent, 1982'de Profesör oldu.

Ekşi, Türk kadınının laik Cumhuriyeti korumaya kararlı olduğu mesajını ülke yöneticilerine duyurmayı amaçlayan imza kampanyası başlattı. Yurdun her tarafından toplanan binlerce imzayı, arkadaşlarıyla birlikte o sıradaki Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e sundu.

'Cumhuriyet Mitingi'ni düzenleme komitesi üyeliği yapan Aysel Ekşi, 'Ermeni Soykırımı' iddialarıyla da ilgilendi. Çeşitli ülkelerden karşıt görüşlü bilim adamlarının katıldığı sempozyumlar düzenledi. Bu konudaki bilimsel görüşleri içeren bir kitabın editörlüğünü yaptı ve yayınlanmasını sağladı.

Aysel Ekşi'nin son olarak, 8 yıldır üzerinde çalıştığı 'Türk Gençliği ve Beş Kıt'ada Gençler' isimli kitabı Nobel Tıp Kitapları Yayınevi tarafından yayınlandı.

Aysel Ekşi The Times gazetesinden Janice Turner'in İslam ve Türkiye'deki Büyük Türban Savaşı adlı incelemesinde verdiği mülakatta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül için 'O kadından nefret ediyorum!' dediği için hayli yoğun eleştiri aldı. Ekşi bu cümleyi kullandığını kabul etti ancak mülakat bittikten sonra Ms. Turner'in 'Bayan Gül ile çay içmeye gidiyorum. Onun hakkında ne düşünüyorsunuz?' demesi üzerine bu tepkiyi gösterdiğini söyledi. Ekşi gerekçe olarak Bayan Gül'ün Cumhurbaşkanı eşi sıfatı taşırken kendi devleti aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde dava açmasını gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'nin eşi Aysel Ekşi'nin 2 oğlu, 2 torunu var.
CİHAN
<< Önceki Haber Oktay Ekşi'nin eşi Aysel Ekşi vefat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER