Oktay Vural, Davutoğlu'na bakanlık için isim önerdi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na kuracağı kabine ile ilgili önerilerde bulundu.

Oktay Vural, Davutoğlu'na bakanlık için isim önerdi

Türkiye’de ekonominin sıkıntıda olduğunu, dolar arttığını ekonomi, hazine ve memur maaşlarından sorumlu devlet bakanı olarak Reza Sarraf’a görev verilebileceğini belirten Vural, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti milli devleti ve üniter devleti yıkımından sorumlu bakan olarak Beşir Atalay’ı atayabilirsiniz. Havuz ve ihale bakanı Binali Yıldırım. Diyanet İşlerinden Sorumlu devlet bakanı hakara makaracı Egemen Bağış. Gemicikcilerden ve Denizcilikten sorumlu devlet bakanı Burak Erdoğan, Çözüm sürecinin filmini çekmek üzeri kültür ve sinemadan sorumlu devlet bakanı Sırrı Süreyya Önder, Hislerden ve fallardan sorumlu devlet Bakanı Fikri Işık bakanlığını korumalı. Dolmabahçe ve bilumum saraylardan terörist başının mektuplarının okunmasından sorumlu devlet bakanı ayrıca özerk bölgelerden sorumlu devlet bakanı Yalçın Akdoğan, Yandaş akraba ve talukatı torpille işe yerleştirmeden sorumlu devlet bakanı Mehmet Metiner, Çözüm sürecinden sorumlu eş başkan Murat Karayılan.” diye konuştu.


Oktay Vural, Davutoğlu'na bakan isimleri tavsiye etti! | Samanyolu Haber

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenlendi.

Cumhuriyet Savcılarının Kandil’deki yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Vural, “Vay, vay vay. Günaydın, günaydın. Sabri Ok, Mustafa Karasu, şu, bu diye suç duyurusunda bulunuyor, kırmızı bülten çıkaracakmış . Yeni mi aklınıza geldi. Bunlarla Oslo’da görüşenler kimlerdi. Ne iş yapıyorlardı bunlar. Bu konuda MHP Genel Başkanının 2013 yılında PKK terör örgütünü meşrulaştıran, silahlarıyla kalmasını sağlayan PKK terör örgütünü aklayan PKK’nın güçlendirilmesine vesile olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Ne yaptınız bununla ilgili ne yaptınız. İşte suç duyurusu ne yaptılar biliyor musunuz? Takipsizlik kararı verdiler. Şimdi bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyorlarmış. Kırmızı bülten çıkaracaklarmış, yeşil pasaport verdiniz siz, yeşil pasaport verenler bunlar bu sorumlular nerede. Bunlar at koştururken devleti yönetenler nerede.” diye konuştu.

'DAVUTOĞLU’NUN KURACAĞI HÜKÜMETİN MHP’YE HAYIR DEDİĞİ 4 TEMEL İLKENİN TEMELİNDE KURULACAK'

Türkiye Büyük Millet Meclisi iradesine dayalı bir hükümet kurma görevi yerine Türkiye’yi bir seçime götürme iradesi doğrultusunda adım atan Ahmet Davutoğlu’nun yeniden hükümet kurma görevi çalışmalarına başladığını anlatan Vural, “Meclise karşı hükümet kurmasını beceremeyen Davutoğlu şimdi Saray hükümetini kurma görevi almış gibi demeçler veriyor. Saray hükümeti kurulacağına göre herşeyden önce Davutoğlu ve Saray’ın kuracağı hükümet 4 temel ekseninde bunların hep 4’ü vardı ya. O zaman bu hükümetin oluşacağı siyasi temel ve bakanlar şu siyasi duruşu ifade etmeliler. Bir milli ve üniter devleti yok sayan, iki PKK terör örgütünün siyasi amaçlarına temin edecek çözüm sürecini devam ettiren, üç 17-25 aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecini aklayan, dört Sarayın vesayetini kabul eden bir iradenin tecelligahı olacaktır.” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı hükümetin MHP’ye hayır dediği 4 temel ilkenin temelinde kurulacağını anlatan Vural, “Siyasi irade budur. MHP’ye neden hayır dediğini gösterecek en güzel tablo bu kabinede beraber birlikte olacaklarıdır. Tabi bu hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili gerçekten Güneş Motel taktikleriyle kurmayı düşünecek gerçekten bunlar izandan kopmuş vaziyette. Siyasi çürümüşlük ve çaresizlik. Anayasamıza göre bir seçim hükümetinde partilere düşer bakanlıklar. Bakanlıklarla ilgili partilerin bir siyasi iradesi olduğuna göre bununla ilgili hiçbir inisiyatif kullanamamasına rağmen işi gücü fitne, fesat nasıl karıştırırız ortalığı diyecek kadar hayıra yormayan bir gün olsun hayır düşünün niyetiniz hayır olsa akıbetinizde hayır olacak ama niyetiniz hayır değil. MHP’li milletvekillerine böylesine ahlaksız teklifi kabul edecek kimse çıkmayacaktır.”

'JÖLELİ YİĞİT BULUT SARAY YIKAMA YAĞLAMADAN SORUMLU DEVLET BAKANI'

Ahmet Davutoğlu eğer hükümeti kurma ile ilgili bir tüyo aldıysa kendisine bu kabinenin oluşturacağı siyasi temellere uygun önerilerde bulunabileceğini vurgulayan Vural şunları söyledi: “Muhtemelen görüşüyorsundur tabiatıyla. Milli devleti üniter devleti yok sayan PKK’yı güzelleyen, güçlendiren çözüm sürecine sahip çıkan, rüşvet ve yolsuzluk mimarı ehli insanlarla sarayın vesayetini kabul edenlerle çok güzel bir kabine kurabilirsin. Mesela gerçekten Türkiye’de ekonomi sıkıntıda dolar almış başını gidiyor ekonomi hazine ve memur maaşlarından sorumlu devlet Bakanı Reza Sarraf hemen. Türkiye Cumhuriyeti Devleti milli devleti ve üniter devleti yıkımından sorumlu bakan olarak Beşir Atalay’ı atayabilirsiniz. Havuz ve ihale bakanı Binali Yıldırım. Diyanet İşlerinden sorumlu devlet bakanı hakara makaracı Egemen Bağış. Gemicikcilerden ve denizcilikten sorumlu devlet bakanı Burak Erdoğan, Çözüm sürecinin filmini çekmek üzeri kültür ve sinemadan sorumlu devlet bakanı Sırrı Süreyya Önder, Hislerden ve fallardan sorumlu devlet bakanı Fikri Işık bakanlığını korumalı. Dolmabahçe ve bilumum saraylardan terörist başının mektuplarının okunmasından sorumlu devlet bakanı ayrıca özerk bölgelerden sorumlu devlet bakanı Yalçın Akdoğan, Yandaş akraba ve taalukatı torpille işe yerleştirmeden sorumlu devlet bakanı Mehmet Metiner, Çözüm sürecinden sorumlu eş başkan Murat Karayılan, İki silahı yüzlerce mermisiyle cumhurbaşkanını korumak gibi bir yeteneğe sahip jöleli Yiğit Bulut Saray yıkama yağlamadan sorumlu devlet bakanı. Sınırlarımızdan elini kolunu sallaya sallaya ağır silahlarla girip çıkan PKK’nın terörist başından sonra en çok görüşülen ismi olan Sabri Ok gümrüklerden sorumlu bakan, okul müdürlerini toplayarak vali, milli eğitim müdürleri ile birlikte eğitim üzerine toplantılar yapma kudretini elinde tutan Bilal Erdoğan milli eğitim bakanı, TRT RTÜK ve sansürden sorumlu devlet bakanı Fatih Saraç namı diğer Alo Fatih. Gençlik, spor dağcılık bakanı Cemil Bayık, Aile işlerinden sorumlu bakan Berat Albayrak.” açıklamasında bulundu.

CHA
<< Önceki Haber Oktay Vural, Davutoğlu'na bakanlık için isim önerdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER