"Okul kursları, öğretmenler arasında çalışma barışını bozdu"


Milli Eğitim Bakanlığı dershanelerin kapatılması ile oluşan eğitim açıklarını kapatmak için okullarda takviye kursları adı altında etkinlikler başlattı. Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe konuyla ilgili "Yapılmak istenenin okullarda çalışma barışını bozduğunu ve iyi öğretmen, kötü öğretmen kavramını ortaya çıkardığını, bu durumun ise okullar için bir felaket olacak." dedi.

'OKULLARDA KURSLARA KAYITLAR YAPILDI VE AİLELERDEN PARA İSTENMEYE BAŞLANDI'

Bakanlığın kendi okullarında dershane hizmeti vermeye başladığını söyleyen Osman Bahçe yazılı açıklamasında okullarda birçok fiziki alt yapı eksikliklerinin olduğunu dile getirdi. Öğrencilere okullarda farklı olarak nasıl bir destek eğitimi sunulacağını soran Bahçe, "Devlet okullarında dershanecilik için sürecin henüz başladığı günümüzde kimi şehirlerdeki okullarda, kurslara öğrenci kayıtları yapıldı ve ailelerden para istenmeye başlandı." diye konuştu.

ÖĞRENCİ BAŞINA 2 BİN 500 TL TALEP EDİLDİ VE PARASI OLMAYAN ÖĞRENCİLER KURSA ALINMADI İDDİASI

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, yaşanan olaylarla ilgili örnek vererek konuşmasını şöyle sürdü: "Bu okullardan biri de Ankara Yenimahalle Mustafa Azmi Doğan Anadolu Lisesi. Okul adına kurulan mezunlar derneği çatısı altında kurs faaliyetleri yapılıyor. Bu kurslarda görevlendirilecek öğretmenlerin seçiminde yanlı davranılmasının, öğretmenler arasında çalışma barışını bozduğu, yardımcı kaynak parası adı altında öğrenci başına 2 bin 500 TL para talep edildiği ve parası olmayan öğrencilerin kursa alınmadığı veya göstermelik bir iki öğrencinin kursa dahil edildiği iddia edilmekte. Okulda görevli idarecilerin çalışma saatleri içinde kursa katıldıkları ve yıllarca derse girmedikleri halde parası bol bu kurslardan yararlanmak istedikleri yine iddialar arasında. Kurslarda saat başına ödenen yaklaşık 18 TL ücretin yanında öğrencilerden alınan paralarla oluşan dernek gelirleri de ilave edilerek saat başı 40-50 TL ücret ödenmekte. Müdür yardımcılarının hafta içi yönetim görevlerini yapmaları gereken mesai saatleri içinde 10. ve 11. Sınıf öğrencilerine açtıkları bu kurslardan iyi para kazandıkları ifade edilmekte."

'MEB, EĞİTİM ÇALIŞANLARINA İŞLEMİŞ OLDUĞU CÜRÜMDEN VAZGEÇMELİ'

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, yapılmak istenenin okullarda çalışma barışını bozduğunu ve iyi öğretmen, kötü öğretmen kavramını ortaya çıkardığını, bu durumun ise okullar için bir felaket olacağını belirtti. Bahçe konuşmasında, "Eğitim sistemimizin birçok eksiğini, yetersizliğini ve açığını kapatarak bu noksanlıklardan ve yanlış politikalardan kaynaklanan adaletsizliği, eşitsizliği telafi eden dershaneler, bazı kişi ve kurumların hırsı, kini ve öfkesine kurban verildi. Şimdi de bu konudaki kamuoyu baskısını azaltmak için eğitimi içine düşürdükleri açmazdan kurtarmak için çalışıyormuş gibi davranıyorlar. Üstelik kendi oluşturdukları sorunları çözmek için attıkları adımlar da yeni hata ve problemlerin başlangıcı oluyor. İlk düğme yanlış iliklenince sonrakilerin hepsi de yanlış iliklenmiş olur. MEB önce millete hizmet konusunda niyetini tazelemeli, eğitim çalışanlarına karşı işlemiş olduğu cürümlerden vazgeçmeli, açtığı yaraları tedavi etmeli ve eğitim kamuoyunu samimiyetine inandırmalı ve ikna etmeli." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber "Okul kursları, öğretmenler arasında çalışma barışını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER