Okuma salonu operasyonunda tutuklanan 2 eğitimci serbest bırakıldı


Adana'da geçtiğimiz hafta kenar mahallelerde okuma salonu açan Altın Çocuk Derneği yöneticilerine yönelik yapılan operasyonda tutuklanan eğitimcilerden ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda 11 kişi göz altına alınmış, bunlardan 6'sı tutuklanmıştı. Tutuklama kararına yapılan itirazı değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, A.Y.S. ve C.Y.'yi tahliye etme kararı verdi. Şahıslar tutuksuz yargılanacak.

Adana'da kenar mahallelerde Altın Çocuk Derneği tarafından açılan okuma salonlarında yoksul aile çocuklarına ücretsiz olarak TEOG hazırlık eğitimi veriliyordu. Derneğin Adana Ticaret Borsası'nın desteği ile hazırladığı bir SODES projesi kapsamında alınan finansmanın harcanmasında bazı sorunlar tespit edildiği iddiası ile operasyon yapılmıştı. Baştan sona valilik kontrolünde yürütülen projenin harcamaları ile ilgili yıllar sonra yapılan operasyonda göz altına alınan eğitimcilere de emniyette harcamalarla alakalı sorular yöneltilmiş ve devlet kaynaklarını dolandırıcılıktan sorgulanmıştı.

Adliyede savcılıktan tutuklama istemi ile 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen eğitimciler Hakim Halil Toma tarafından 'Terör örgütüne finansal destek sağlamak' suçundan tutuklanmıştı. Tutuklama kararında örgütün isminin dahi zikredilmemesi bir hukuk skandalı olarak değerlendirilmişti.

Avukatlar tarafından yapılan itirazda müvekkillerinin gözaltına alınma ve sorgulanma gerekçesi ile tutuklanma gerekçesinin tamamen farklı olduğuna vurgu yapıldı. Tutuklamaya gerekçe gösterilen terör örgütünün hangisi olduğuna dair ismin dahi zikredilmemesinin çelişkisine dikkat çekildi.
İtirazı değerlendiren bir diğer sulh caza hakimi tutuklu eğitimcilerden A.Y.S. ile C.Y.'nin tahliyesine karar verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Okuma salonu operasyonunda tutuklanan 2 eğitimci serbest... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER