Okuma yazmayı öğrenmeden önce resme başlayan ev hanımı 5. kişisel sergisini açtı


Kayseri'de aldığı eğitimlerle yağlı boya resim çalışmaları yapan ev hanımı Nuran Şapçı, beşinci kişisel resim sergisini açtı. Şapçı, resim yapma merakının çocukluktan itibaren başladığını ifade ederek, "Okula başlamadan önce evde bütün eşyaların resimlerini çiziyordum. O günden beri ilgim olan resim için konservatuvarda da eğitim aldım." dedi.

Ev hanımı olan ressam Nuran Şapçı tarafından hazırlanan 'Nuran Şapçı Yağlı Boya Resim Sergisi' sanatseverlerle buluştu. 46 yaşındaki Kayserili ressam Nuran Şapçı, bugüne kadar çok sayıda resim yaptığını ve beşinci kişisel resim sergisini de açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Resim yapma merakının okul öncesi çocukluk dönemine dayandığını aktaran Şapçı, "Okula başlamadan önce evdeki bütün eşyaların resimlerini çiziyordum. Özellikle evdeki divanların üzerinde bulunan vazo ve benzeri şekiller vardı. Onların resimlerine çizerdim. Çok hoşuma giderdi. Resimlerimi okula giden ağabeyim ve ablamın boya kalemlerini alarak yapardım. Onlar da benim resimlerimi beğenir ve destek olurlardı." şeklinde konuştu.

Özellikle stresli zamanlarda yaptığı resimlerin çok iyi olduğuna işaret eden Nuran Şapçı, herkese resim yapmayı, resim yaparak stres atmayı önerdi: "Yapılan herhangi bir sanatsal faaliyet insanları rahatlatıyor. Resim de beni rahatlatıyor. İnsanlarımız sanatsal bir aktivite ile hayata bakış açılarını değiştirebilir ve manevi anlamda rahatlayabilirler."

Ressam Nuran Şapçı'nın şehirlerle ilgili yaptığı yağlı boya çalışmaları arasında en çok dikkat çekenler ise Kayseri'nin eski mahallesindeki yapılar oldu. Şapçı'nın 1 Şubat tarihinde Atatürk Evi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtığı sergi, 6 Şubat tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak. CİHAN
<< Önceki Haber Okuma yazmayı öğrenmeden önce resme başlayan ev hanımı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER