Olaylı derbiyi Fenerbahçe kazandı

Son periyotta gergin geçen maçta Başkan Aziz Yıldırım anons yaparak tribünleri sakinleştirmek zorunda kaldı.

Olaylı derbiyi Fenerbahçe kazandı

 Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'ı konuk etti. 

Rakibine 5 yıldır sahasında yenilmeyen Fenerbahçe, Ülker Sport Arena'daki maçtan yine galip ayrıldı. Fenerbahçe ezeli rakibini yenmenin yanı sıra kendi sahasında oynadığı son 22. maçını da kazandı. 

THY Avrupa Ligi'nde 28 Ekim'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta Fenerbahçe deplasmanda rakibini 16 sayı farkla 103-87 mağlup etmişti.

Maça iyi ve hızlı başlayan taraf konuk ekip oldu. Birinci periyotu Galatasaray Odeabank 20-19 önde tamamladı. Karşılıklı basketlerle geçen ilk periyotun ardından 2. periyot da çekişmeli geçti ama evsahibi Fenerbahçe öne geçmeyi başardı: 41-39

FARK 3. PERİYOTTA AÇILDI

3. periyotta 21-7 üstünlük sağlayan Fenerbahçe farkı açarak skoru 62-46'ya getirdi.

AZİZ YILDIRIM VE KAPTAN MELİH MAHMUTOĞLU MİKROFONLA ANONS YAPMAK ZORUNDA KALDI

Galatasaray son çeyrekte de sayı üretmekte zorlanırken Fenerbahçe sahada şov yapmaya başladı. Paslaşmalarda taraftarlar oley çekerken fark maçın bitimine 4 dakika 42 saniye kala 22 sayıya kadar ulaştı. 

Ancak bir ara pota arkasındaki taraftarların tepkileri maçın kısa süreli durmasına neden oldu. Sarı-Lacivertli taraftarlar Galatasaray yedeklerinin olduğu bölümden kendilerine el-kol hareketi yapıldığını belirterek, öfkelendiler. 

Takımı desteklemelerini isteyen ve daha sakin olmalarını belirten Başkan Aziz Yıldırım , taraftarlara mikrofonu alarak seslendi.

araftarların tepkisi hemen dinmezken, Obradovic de kaptan Melih Mahmutoğlu'ndan uyarı yapması istedi. Başkan Yıldırım'ın ardından 1 dakika sonra bu kez anons yaparak taraftarları sakinleştiren Melih oldu. Mücadeleyi Fenerbahçe 18 sayı farkla 92-74 kazandı.

GALATASARAY BAŞKANI DA SALONDA MAÇI İZLEDİ

Öte yandan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de salonda maçı izledi. Galatasaray'ın Başkanı beraberindeki yöneticilerle Ülker Arena'da derbiyi yakından takip etti. Uzun süredir Galatasaray Kulübü Başkanı Fenerbahçe deplasmanına gitmiyordu. Bu arada salona gelen yaklaşık 10 bin taraftara küçük boyutta Fenerbahçe bayrakları dağıtıldı.

1. periyot : 19-20 


2. periyot : 22-19


3. periyot : 21-7


4. periyot: 30-28

FENERBAHÇE - GALATASARAY ODEABANK MAÇININ ARDINDAN

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisini statta izlemek istediğini söyledi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray Odeabank'ı 92-74 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, Galatasaray Odeabank oyuncusu Göksenin Köksal ile taraftarlar arasında yaşanan gerginlikle ilgili, "Tam olarak ne olduğunu görmedim ama taraftarı sakinleştirmek için oraya koştum. Genel olarak taraftarımızla gurur duyuyorum. Rakip takımların gelip maç oynayacağı en temiz salonlardan birisi burası. Burada 3 yılı aşkın süredir çalışıyorum ve her zaman güzel basketbol oynandı. Bizim taraftarımız basketboldan anlıyor, umarım her zaman aynı şekilde devam ederler. Hem takımı destekleme hem de rakibi rahatsız etmek açısından. Kendi açımdan da rakip takımı korumak adına elimden geleni yaptım onlara. Melih Mahmutoğlu'ndan taraftarı sakinleştirmesi için anons yapmasını ben istedim. Kalbimden bütün taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Müthiş bir atmosfer oluşturdular. Galatasaray'a karşı özeldir bu maçlar. Taraftar bizi inanılmaz motive etti. Takımım iki gün öncesine göre çok farklı bir tablodaydı. Bu demektir ki aynı motivasyonu her yerde bulmalıyız" dedi.

Zeljko Obradovic, kendilerine karşı çok iyi oynayan Galatasaray Odeabank'ı iyi analiz ettiklerini vurgulayarak, "Üçüncü çeyrek maçın anahtar noktası oldu. Hem hücumda hem savunmada akıllı oynadık" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini statta izlemek istediğini de açıklayarak şöyle konuştu:

"Fenerbahçe - Galatasaray dersbisiyle aynı gün öğle saatlerinde Demir İnşaat Büyükçekmece'yle oynayacağız. Mutlaka derbiyi izlemek için stada gitmek isterim. Başkan Aziz Yıldırım'a da çok teşekkür ediyorum. Otelimize bugün bize moral vermek ve beni sakinleştirmek için geldi. Ona hepimiz adına çok teşekkür ediyorum."

Fenerbahçe'nin maçtaki en skorer ismi Jan Vesely ise gerçek oyunlarını göstererek derbiyi kazandıklarını söyledi.

GALATASARAY ODEABANK BAŞANTRENÖRÜ ATAMAN: "AVRUPA KUPASI KAZANIRKEN YÜREĞİNİ ORTAYA KOYARAK TÜRK GENÇLERİNE ÖRNEK OLAN GÖKSENİN KÖKSAL'A KARŞI YAPILAN KÜFÜRLERİ KINIYORUM"

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ise sarı-lacivertli taraftarların Göksenin Köksal'a gösterdiği tepkiyi eleştirerek, şunları söyledi:

"Sporda hep 'fair-play' diyoruz. Bundan 10 gün önce Fenerbahçe'yle kendi sahamızda karşılaştık. Gayet de temiz bir şekilde, en ufak olay çıkmadan maç sonuçlandı. Fenerbahçe taraftarının bu akşam milli oyuncumuz, takımı geçen sezon Avrupa Kupası kazanırken yüreğini ortaya koyarak Türk gençlerine örnek olan Göksenin Köksal'a karşı yapılan küfürleri kınıyorum. Kendimi geçtim, ben artık tecrübe kazandım. Onlara artık gülüp geçiyorum. Sloganları da eski, artık yeni bir slogan bulsunlar. Fenerbahçe büyük bütçelerle kurulu, Avrupa şampiyonluğuna oynayan bir takım ama kadrosunda oynattığı tek Türk yok. Galatasaray bu Türk oyuncularla Avrupa Kupası'nı kazandı. Biraz saygı istiyoruz."

Tepkilerden sonra Göksenin Köksal'ı tekrar oyuna alması ile ilgili bir soruya da Ataman, "Göksenin'i niye oyundan çıkarayım. Bir şey yapıp yapmadığını da görmedim. Tribünlere bir jest yapmış olabilir. Bu bir spor ve adrenalin var. Bu kadar küfürlere karşı Göksenin'in küfür ettiğini sanmıyorum. Belki eliyle 'ne yapıyorsunuz?' demiştir. Fenerbahçe yönetimi de bu konu hakkında çıkışacağına kendi taraftarını kontrol etmeye çalışsın. Biz bundan dolayı saha kapatma cezası aldık. Taraftarın bu davranışını kınıyorum" yanıtını verdi.

Ergin Ataman, karşılaşma sonunda salonda çalınan Ciguli'nin Binnaz şarkısına da tepki göstererek "Çok büyük saygısızlık yapıldı maç bittiğinde. Soyunma odasına giderken, 'çalgıcı, nokta nokta' şarkısının çalınıp, taraftarlara 'Galatasaray' söyletilmesini şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'nin kaptanı Melih Mahmutoğlu'nun taraftarı uyarmak için yaptığı anonsa da değinen Ataman, "Basketbolun kuralları var. Kulüp başkanı, sporcu anons yapamaz. Sonuçta anons yapan birisi var. Bu bir kural hatası ama Melih'in yaptığı iyi niyetli. Son 5 dakikada hiçbir gerginlik yapmadık. Çünkü taraftar tahrik olup, 3. anons yapılsaydı, 'Ataman mahsus yapıyor, Fenerbahçe'nin sahasını kapattırıyor' denilecekti. Mola alıp oyuncularıma 'kaybettik, tahrik etmeyin. Bundan sonraki Galatasaray maçında sahaları kapanmasın, bunu yapmayın.' dedim. Son 5 dakikayı da sakin geçirdik" şeklinde konuştu.

Karşılaşmadaki performanslarını da değerlendiren Ataman, ilk yarı iyi oynadıklarını ancak 3. çeyrekteki performansları ve uzun oyuncularının Jan Vesely'i tutamaması nedeniyle rakiplerine yenildiklerini söyledi.

Galatasaray Odeabank'ın kaptanı Sinan Güler ise 3. periyottaki performanslarının maçın sonucunu belirlediğini ifade etti.
<< Önceki Haber Olaylı derbiyi Fenerbahçe kazandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER