Türkiye'yi gururlandıran anlamlı ve keyifli görüntüler!

Nijerya'daki Türk okullarında eğitim gören, Türkçe sevdalısı gençlerin Türk usulü pazarcılık gösterileri izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor ve saçılan tohumların meyveye dönüşmesi mutluluk veriyor.

Türkiye'yi gururlandıran anlamlı ve keyifli görüntüler!

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda Konuşma dalında birinci olan Nijeryalı Abdulsamad Mustapha, Nijerya'nın başkenti Abuja'yadaki pazar yerinde açtığı tezgahta satıcı rolünü üstlenerek Türkçe ve Türkiye sevgisini dünyaya gösterdi.
 
6 yıl önce Nijerya'daki Türk Okulu'na kayıt olan Abdulsamad, şu anda Lise-3 öğrencisi olarak eğitim hayatını sürdürüyor. Döviz işiyle meşgul olan bir baba ile ev hanımı annenin oğlu olan Abdulsamad, şekli muza benzeyen “plantain” adlı meyveyi ve tadı patatese benzeyen “yam” isimli sebzeyi Türk usulü olarak satıyor.

Müşteri olarak alışverişe gelen Lise-2 öğrencisi Ndubisi Akpuru'nun babası ise politikacı, annesi ise giyim mağazası işletiyor. Üniversiteyi Türkiye'de okumak isteyen iki delikanlı, hem Türkçe sevgisini göstermek hem de Abuja pazarındaki Nijerya'ya has meyveleri tanıtmak için satıcı ve müşteri rollerinde Türkiye'ye sesleniyor.

Plantain: "Şekli aynı muz gibi olmakla birlikte muzdan biraz daha büyük bir meyve.. Hafif tatlı olan bu meyve, tavada, yağda veya ateşte kızartılarak yeniliyor."

Yam: "Tadı patatese benzeyen ve patatese göre 10-15 kat büyük bir sebze çeşidi. Toprak altında yetişen bu sebze, Nijeryalıların ana yiyeceklerinden birisi."

İşte Türkçe sevdalısı Nijeryalı gençlerden ilgiyle izleyeceğiniz o görüntüler:


<< Önceki Haber Türkiye'yi gururlandıran anlamlı ve keyifli görüntüler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER