Ölümlü kazanın tutuklu sanığı tahliye oldu


Kayseri'de 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı trafik kazasıyla ilgili tutuklu yargılanan sanık, 5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Kaza, 23 Eylül 2015 tarihinde merkez Kocasinan ilçesi Emmiler Mahallesi mevkiinde meydana geldi. 2 aracın kafa kafaya çarpışması sonucu yaşanan kazada Tülay Demir (36) hayatını kaybederken, Evren B. (33) ve Mehtap D. yaralandı. Olayla ilgili sürücülerden Yusuf T. tutuklanırken, kazadan yaralı kurtulan Evren B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Tutuklu sanık Yusuf T. ile kaza sonrası üst üste ameliyat geçiren ve koltuk değnekleriyle gelen tutuksuz sanık Evren B. duruşmada hazır bulundu. Mahkemede, kazaya karışan her 2 sanığın da eşit kusurlu olduğunu gösterir kaza raporu okundu. Son kez savunma yapan Yusuf T., kazaya kasıtlı olarak sebep olmadığını belirterek beraatını talep etti.

Kaza raporuna itiraz eden diğer sanık Evren B. de "Ben işe giderken kaza yaptık. Diğer sanığın alkollü olduğu kesinken benim de eşit kusurlu sayılmam doğru değil. Yanımda bir kişi öldü. Ben de sürekli ameliyat oluyorum ve iyileşebileceğim kesin değil. Üzerime atılı kaza kusurunu kabul etmiyorum." dedi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanıkların eşit kusurlu olduklarına hükmetti ve 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak' suçundan ceza verdi. Tutuklu sanık Yusuf T., 5 yıl hapis ile ehliyetine 2 yıl el konulması cezasına çarptırıldı. T., tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Tutuksuz sanık Evren B. de 3 yıl 4 ay hapis ile ehliyetine 1,5 sene el konulması cezasına çarptırıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Ölümlü kazanın tutuklu sanığı tahliye oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER