Önel: Suriyelilerin ürettiği ekmekler sağlığı tehdit ediyor


Mersin merkez Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, ilçelerinde hangi şartlarda üretildiği belli olmayan Suriyelilerin yaptığı ekmeğin halkın sağlığını tehdit ettiği gibi haksız kazanca neden olduğunu ifade etti.

Önel yaptığı açıklamada ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve azımsanamayacak sayıdaki Suriyeli'nin Mersin'de yaşadığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Ülkemizde 'misafir' olarak kabul edilen bu kişilerin misafirliği bitmiştir. Yaşamlarını sürdürmek için çalışmak zorunda olduklarını biliyoruz. Ancak, işsizliğin iki haneli rakamlara çıktığı ülkemizde Suriyelilerin açtığı kayıt dışı işyerleri nedeniyle işsizlik rakamları her geçen gün artıyor. Kapısına kilit vuran esnaf sayısı çoğalıyor. Kaş yaparken göz çıkarmanın manası yok. Artık bir düzenleme yapılması ve tedbir alınması gerekiyor."

Özellikle Mezitli ilçesinde yaşayan Suriyeli sayısının çok fazla olduğunu vurgulayan Önel, şöyle devam etti: "Sokak'ta göze çarpan tabelalarla ilçe başka bir kimliğe büründü. Suriyelilerin kendi kültür ve damak tadının bir parçası olan Suriye ekmeğini piyasaya sürdü. Önceleri sadece kendileri tüketiyormuş gibi masumane görünen Suriyeli ekmeği, bugün hemen her köşede satılmaya başladı. Hangi koşullar üretildiği belli olmayan Suriyeli ekmeği denilen ekmek, vergisini veren, istihdam sağlayan fırıncı esnafımızı olumsuz etkiliyor. Bu haksız kazancın önüne geçilmesi gerekiyor. Yetkililerden buna önlem almasını istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Önel: Suriyelilerin ürettiği ekmekler sağlığı tehdit... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER