'Önünüze Yatayım'

Samanyoluhaber.com yazarı Tuğrul Özşengül, son dönemde iktidar ile muhalefet arasında büyük tartışmalara sebep olan çocuk istismarı konusunda dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

'Önünüze Yatayım'

Çocuk istismarları hemen her ülkede çok önemli sosyal sorunlardan biridir. Sadece cinsel istismar değil, çocukların dövülmesi, sövülmesi, kötü davranılması ve ihmal edilmesi de çocuk istismarı olarak değerlendirilir ve suçtur.

Toplumumuz maalesef çocuk istismarı konusunda tecrübeli ve ehil olduğu kadar bu konunun üzerine gitmede bilinçli ve istekli değil.

Halbuki, her gün binlerce çocuk, büyüklerin vahşi dünyasında binlerce kez umarsızca istismar ediliyor.

Anneler, babalar, abiler, ablalar, öğretmenler, akrabalar, yabancılar çocukları incitmekte hiçbir beis görmüyorlar. Çünkü onlar çocuk, aciz, savunmasız, aynı şekilde karşılık veremiyor. 

Cinsel taciz, tabii ki çok daha iğrenç ve korkunç bir olay fakat şunu unutmayalım istismarın her türlüsü kötüdür. Dövdüğümüz, azarladığımız, küfrettiğimiz, küçük gördüğümüz, alay ettiğimiz, yanlarında en hırçın şekilde kavga ettiğimiz ve ihmal ettiğimiz çocuklara ne büyük hasarlar verdiğimizin farkında değiliz. Onların dünyasında ne korkunç depremler yarattığımızın farkında olsak belki kıyamayız ama bu konudaki cahilliğimiz maalesef buna müsaade etmiyor.

<< Önceki Haber 'Önünüze Yatayım' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER