OpenAI ilk kez şirket satın aldı, bu ne anlama geliyor?

OpenAI, bugün yaptığı açıklamada dijital ürün tasarlayan Global Illumination şirketini satın aldığını belirtti. Bu yapay zeka üreticisi OpenAI'ın bilinen ilk şirket alımı oldu. Anlaşmanın mali detayları açıklanmadı.

SHABER3.COM

Microsoft'un desteklediği OpenAI, son GPT-4 yapay zeka modelinin normalde aylarca süren içerik denetimi sürecini birkaç saate indirebileceğini ve daha tutarlı etiketleme yapabileceğini söyledi.

OpenAI'dan yapılan açıklamada "Tüm Global Illumination ekibi, ChatGPT dahil, temel ürünlerimiz için çalışmak üzere OpenAI'a katıldı" denildi.

Merkezi New York'ta bulunan Global Illumination 2021 yılında hepsi daha önce META Platforms'un Instagram şirketinde çalışmış olan Thomas Dimson, Taylor Gordon ve Joey Flynn tarafından kurulmuştu.

Global Illumination son olarak çevrimiçi oyun üretimiyle ilgili açık kaynak teknolojisi üzerinde çalışıyordu. Dimson'dan, kişisel internet sitesinde Instagram'ın içerik sıralama algoritmasının orijinal kodlamasının bir kısmını yapan isim olarak bahsediliyor.
<< Önceki Haber OpenAI ilk kez şirket satın aldı, bu ne anlama geliyor? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER