Organize polisinden suç örgütüne operasyon


Beyoğlu'nda bir ev ile Maltepe'de otoparktaki aracın bagajında ele geçirilen uzun namlulu silah ve el bombalarıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Kasım 2015 tarihinde Beyoğlu'nda M.H. isimli erkek şahsın ikametinde yapılan aramalarda 9 adet uzun namlulu silah ve 2 bin adet değişik çap ve kalibrelerde fişek ele geçirmişti. Şüpheli şahıs tutuklanmıştı.

Söz konusu olayda ele geçirilen mühimmatlar ve bilgilerden yola çıkılarak 5 Aralık 2015 tarihinde Maltepe'de otoparkta buluna bir araçta yapılan aramalarda 2 adet kaleşnikof tüfek, 2 adet tabanca, 2 el bombası, 6 yedek şarjör, çok sayıda mermi ve kar maskeleri ele geçirilmişti.

Her iki konunun birbiriyle bağlantılı olduğunun tespit edilmesi üzerine yapılan çalışmaların devamında 13 Şubat günü yapılan eş zamanlı operasyonda U.K, M.Y, E.A, O.Ö, Z.N, M.G, M.A, M.M, G.S, A.Ç. ve E.Ç. isimli şüpheli erkek şahıslar yakalanmış, şahısların iş ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda 6 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı tüfek ve 100 adet değişik kalibre ve çaplarda fişek ele geçirildi.

Bahse konu soruşturma kapsamında toplam; 11 adet uzun namlulu silah, 8 adet tabanca, 2 adet pompalı tüfek,
2 adet el bombası, 2 bin 200 adet fişek, çelik yelek ve kar maskeleri ele geçirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Organize polisinden suç örgütüne operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER