Orhan İnandı için Kırgızistan ayakta : Kalabalık Meclis binası önünde toplandı

Sapat Eğitim Kurumları’nın kurucusu ve eski müdürü Orhan İnandı için, Kırgız halkının, öğrencilerinin ve velilerin protesto eylemleri sürüyor

Orhan İnandı’nın kaçırılması Kırgızistan Parlamentosu gündeminde

Hayatını eğitime adayan Orhan İnandı, önceki gün akşam saatlerinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki evinden çıkarken kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Kırgız polisine yapılan ihbarın ardından soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, Kırgızistan vatandaşı Orhan İnandı’yı ülke genelinde arama çalışması başlattı.

3 gündür haber alınamayan İnandi için bu sabah saatlerinde sevenleri, mezun ettiği öğrencileri ve Kırgız halkı meclis binası önünde toplandı. 
Bazı milletvekillilerinin de destek verdiği eylemde  Kırgızca ve Rusça, “Orhan Bey Nerede?” pankartları taşındı 

Kırgiztan Parlamentosu önünde protesto eylemi yapılırken içeride de Orhan İnandı'nın kaçırılması Kırgızistan meclisinde de gündem oldu. 

Meclis genel kurulunda ise Ulukbek Ormonov, Sayloobek Atazov veNurbek Totonov gibi milletvekilleri Orhan İnandı’nun kaçırılmasını gündeme taşıdı. Milletvekilleri İçişleri Bakanı’nın ilgili ekibinin ve şehir güvenlik kameralarını çalıştıran firmanın yetkililerinin genel kurula gelip açıklama yapmasını, toplumu aydınlatıcı bilgiler vermesini talep etti.

Kalabalığın Kırgızistan Meclisi önündeki eylemi devam ediyor 

 Bazı milletvekilleri Bina dışındaki kalabalığa  Orhan İnandı'nın bulunması için destek verdi 

<< Önceki Haber Orhan İnandı için Kırgızistan ayakta : Kalabalık Meclis... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER