Orman yangını!.. Bir mahalle boşaltıldı!

Sabah saatlerinde çıkan yangın nedeniyle 200 kişinin yaşadığı Koçaşlı Mahallesi boşaltıldı.

Orman yangını!.. Bir mahalle boşaltıldı!

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde inşaatı devam eden Akkuyu Termik Santrali'nin yakınındaki ormanlık alanda sabah saatlerinde çıkan yangın nedeniyle 200 kişinin yaşadığı Koçaşlı Mahallesi boşaltıldı.
Sabah saat 08.00 sıralarında Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli ve Koçaşlı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda nedeni belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen alevlere, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 200 kişilik ekiple birlikte 5 yangın söndürme helikopteri ile 1 yangın söndürme uçağı ve 30 arazözle müdahale edildi. Alevlerin tehdit ettiği 200 nüfuslu Koçaşlı Mahallesi, güvenlik amacıyla boşaltıldı.
 Mersin Valisi Çakacak: "Yerleşim yerlerininin boşaltılması gibi bir çalışmamız yok. Orman Bölge Müdürlüğü'nden de şu ana kadar böyle bir talep gelmedi"
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Gülnar ilçesindeki orman yangınıyla ilgili, "Yerleşim yerlerininin boşaltılması gibi bir çalışmamız yok. Orman Bölge Müdürlüğü'nde de şu ana kadar böyle bir talep gelmedi" dedi. Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm ekiplerin koordineli şekilde yangınla mücadele ettiğini söyledi.  Batıya doğru esen rüzgarla büyüyen yangının şu an 15-20 hektar alanda etkili olduğunu aktaran Çakacak, "Helikopterimiz, uçağımız, arazözlerimiz ve 400'ü aşkın personelimiz söndürmek için çalışıyor. Rüzgar biraz azaldı. Kontrol altına almak için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.
Çakacak, yangın bölgesindeki yerleşim yerlerinin boşaltıldığı yönünde haberlerin yayıldığını anımsatarak, şu ifadeleri kullandı: "Yerleşim yerlerininin boşaltılması gibi bir çalışmamız yok. Orman Bölge Müdürlüğü'nden de şu ana kadar böyle bir talep gelmedi. Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca zaten olay yerinde, vali yardımcımız koordinesinde etkin şekilde çalışıyorlar. Yangını en kısa sürede kontrol altına alarak söndürmek için var gücümüzle çaba sarf ediyoruz."
<< Önceki Haber Orman yangını!.. Bir mahalle boşaltıldı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER