Ormanlara 670 bin kuş yuvası asıldı


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ormanlara zarar veren böceklere karşı biyolojik mücadele amaçlı olarak 670 bin adet suni kuş yuvası astı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ormanlar için tehdit oluşturan ve üreme enerjileri çok yüksek olan zararlı böceklerin, uygun iklim koşullarında hızla çoğalarak ağaçları tahrip ettiği, bu zararlılardan kurtulmak amacıyla 2003 yılından itibaren ormanlara 670 bin kuş yuvası asıldığı ifade edildi.

Açıklamada, her yıl ormanlara ortalama 50 bin kuş yuvası asıldığı, 2015 yılında ise bu rakamın 57 bin 500 adet olarak gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Özellikle salgın durumuna geçen böceklerin önlenmesi hususunda büyük rolü olan kuşlar günde kendi ağırlıklarının birkaç misli kadar böceği tüketebiliyor bu da orman zararlılarıyla mücadelede büyük önem arz ediyor. Kuş yuvaları asılan 28 hektarlık bir meşcerede ağaç başına 50 zararlı tırtıl bulunurken, civardaki yuva asılmayan alanlarda ise her ağaca ortalama 5 bin tırtıl düştüğü gözleniyor." denildi.

Tabii hayatın devamını düşünerek zararlı böceklerle mücadele ettiklerini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bu mücadeleyi birçok farklı tekniklerle sağlamaya çalıştıklarını, ancak suni kuş yuvalarının asılması tekniğinin en önemli usül olduğunu belirtti. Orman yangınlarının verdiği zarardan 5 kat daha fazla zarar veren bu böceklerle mücadeleye aralıksız devam edeceklerini kaydeden Bakan Eroğlu, bu mücadeleler esnasında tabii hayatı da göz ardı etmeyeceklerini ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Ormanlara 670 bin kuş yuvası asıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER