Oryantiringde 'İstanbul 5 Gün Yarışları' devam ediyor


İstanbul Orienteering Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen, dünya üzerinde iki kıtada birden yapılan tek oryantiring yarışması olan 'İstanbul 5 Days' Oryantiring Organizasyonu, 3. gününde Büyükada Klasik Mesafe parkuru devam etti. 28 ülkeden yaklaşık 600 sporcu mücadele etti. Kurtkemeri ve Belgrad Ormanı'nda ilk 2 gün yarışlar büyük bir heyecana sahne oldu.

İstanbul 5 Days 2015 organizasyonu 28 Ekim Çarşamba günü Belgrad Ormanı'nda yapılan orta mesafe yarışıyla start aldı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Çolakoğlu yaptığı açıklamada, "Oryantiring sporu Türkiye'de ileri düzeye geldi, emekleme dönemini geçti. İstanbul 5 Gün yarışlarıyla bugüne kadar oryantiringin adını ülkemizde daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladık. Aynı zamanda bu yarışların uluslararası bir statüde olması ülkemizin tanıtımına da büyük katkı yapıyor." dedi.

Çolakoğlu, yarışların uluslararası olmasının önemine dikkati çekerek, "Bu organizasyonla Türkiye'nin daha büyük uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapabilecek durumda olduğunu göstermek istiyoruz." diye konuştu.

En kısa sürede yön bulmaya yönelik yarışmada sporcular, yaş gruplarına göre 2 ile 5,4 kilometre arasında mesafede yarıştı. Yarışlar yarın, Belgrad Ormanları Azizpaşa bölgesinde yapılacak yarışlarla tamamlanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Oryantiringde 'İstanbul 5 Gün Yarışları' devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER