Oscar Pistorius 'cinayetten' suçlu bulundu


Güney Afrika Yargıtay hakimleri, Oscar Pistorius'u 'cinayet'ten suçlu buldu. Juri hakimi Eric Leach, ev hapsinde tutulan ünlü ampüte atlet için Yüksek Mahkeme'nin 'kusurlu cinayet' kararı temelden yanlış, Pistorius hayatla oynamış ve 'cinayet' işlemiştir kararını verdi.

Hakim Masipa'nın 'kusurlu cinayet' kararını 'hatalı' bulan savcılık, Pistorius'un 'cinayetten' yargılanması için Yargıtay'a başvurmuştu.

Bugün sabah 4 juri hakimi ile başlayan temyiz duruşmasında, Jüri Hakim Eric Leach'in, Pistorius'un bazı savunmalarının tutarsız olduğu ve hakkında Masipa'nın verdiği 'kusurlu cinayet' kararının 'temelden kusurlu' olduğu sözleri hareketliliğe sebep oldu.

Güney Afrika'nın yargı başkenti Bloemfontein'in Yargıtay Ceza Dairesi'nde başlayan duruşmaya maktül Reeva'nın annesi June Steenkamp ve Pretoria ve Johannesburg'dan bazı hukukçuların geldiği gözlendi. Duruşma yerel saatle 09.45'te başladı. Free State ANC Kadın Kolları Başkanı Mapaseka Nkoane mahkeme girişinde gazetecilere, "Bugün biz adaletin yerine gelmesini bekliyoruz. Önceki karar yeniden gözden geçirilecek ve umarım Reeva'nın ailesi lehine bir karar çıkacak. Oscar en az 15 yıl ceza almalı. Sonuç ne olursa olsun mahkemenin kararına saygı duyacağız." dedi.

Bloemfeontein'de duruşma devam ederken, gazetecilerin Pistorius'un ev hapsinde bulunduğu amcasının Pretoria'daki evi önünde kamp kurdu.

Oscar Pistorius, 2013 yılının Şubat ayı Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı Reeve Steenkamp'ı banyoda olduğu sırada 'hırsız' zannederek kapı arkasından 4 el ateş ederek öldürmüştü. 2 yıla yakın süren ve dünya medyasının canlı verdiği mahkemede savcılık, Pistorius'un 29 yaşındaki Steenkamp'ın bir kavganın ardından planlayarak vurulduğunu iddia etmişti.

Geçen yıl Ekim ayında Hakim Thokozile Masipa'nın kararı ile Pistorius 'kusurlu cinayetten' 5 yıl ceza almış ve kanunlar gereği cezasının 6'da 1'ine denk gelen 10 ay sürede hapiste kaldıktan sonra geçtiğimiz 20 Ekim'de ev hapsine alınmıştı.

DÜNYANIN EN HIZLI BACAKSIZI

Güney Afrikalı paralimpik koşucu Oscar Pistorius, 1986'da Pretoria'da doğdu. 11 aylıkken bacakları diz kapağından kesilen Pistorius karbon fiber yapay ptotez bacakları ile 100 metreyi 10,91 sn, 200 metreyi 21,41 saniye, 400 metreyi 45,07 saniye ile koşarak dünya rekorları kırmıştı.

18 yaşında Atina Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 400 metre yarışlarında yer alarak tarihte olimpiyatlara katılan ilk engelli atlet ünvanını kazanan Pistorius, kariyerinin zirvesinde iken Steenkamp'ı öldürerek spor hayatına son vermiş oldu. Pistorius, amcasında ev hapsinde kalırken, karakola giderken fotoğraflanmış ve çok zayıfladığı ve moral olarak çöktüğü gözlenmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Oscar Pistorius 'cinayetten' suçlu bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER