Osmaniye'de 18 STK başkanı, hukuksuz arama kararına itiraz etti


Osmaniye Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile şehirdeki 18 derneğe yapılan arama ve el koyma kararına dernek başkanları tarafından itiraz edildi.

Dernekler adına açıklama yapan Avukat Gazi Kozanoğlu, "Osmaniye il merkezinde 11 derneğe yapılan zulüm operasyonu, daha sonra Kadirli, Düziçi ve Sumbas ilçelerine yansımıştır. Düziçi ve Kadirli'deki bu arama kararlarını, oradaki hakimler 'makul şüphe'ye dayanmadığını ve delil içeriğinin olmadığını belirterek reddetmişlerdir. Tekrar Osmaniye Sulh Ceza Hakimliği, 'biz yaptık, oldu' diyerek bu kararı ilçelerde uygulamaya koymuştur." dedi.

Tek gayesi kamu yararına hizmet olan bir camiaya ait derneklere yapılanların zulüm olduğunu ifade eden Kozanoğlu, şöyle konuştu: "Bugün bu dernekler arasında, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın genel başkanlığını yaptığı ve yönetiminde Nimet Çubukçu'nun da bulunduğu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül hanımın ve diğer devlet büyüklerimizin eşlerinin himaye ettiği Türkiye Beyaz Ay derneğinin Osmaniye Şubesi de bu zulme uğramıştır. Bundan da şu anlaşılıyor; ilim irfan yuvası olan, sadece düşmüşün yanında olan, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkan, nesline sahip çıkmaya çalışan bu derneklere yapılan zulmün karşılığını anlamış değiliz. Burada diğer STK'lara ve siyasi parti temsilcilerine sesleniyoruz. Sadece seçimde kapı kapı oy istemekle olmuyor. Bugün bu memleketin değerleri buradadır. Başkalarını yaşatmak için yaşayan insanlardan ne istiyorsunuz? Siz şu anda kendi halkınıza zulüm ediyorsunuz. Kendi halkına savaş açmış hiçbir lider bunu kazanamamıştır. Burada topluma faydalı olan derneklere zulüm yapılıyor. Bu yapılanların mantıklı açıklamasını bulamıyoruz. Osmaniye'de bonzai pisliğine sarılmış, uyuşturucu bataklığına ve ahlaksızlığa düşmüş bir çok gencimiz var. Memleketin durumu ortadadır. Sizin uğraştığınız insanlar ise memleketin ayağa kalkması için çalışmış, bizim gözümüzde kahraman insanlardır. Başkası için, ülkesi için bir araya gelen insanlar bizim için çok değerlidir. Bizim ülkemiz, bizim için çok değerlidir. Hiçbir delil yok, biç bir şey yok, 'ben yaptım oldu' diyerek bu zulüm yapılmaktadır. Lütfen haklıya haklı, haksıza haksız demeyecekse bir idareci, o makamı işgal etmesin."

Arama kararlarında hiçbir belge veya herhangi bir delilin olmadığnı ifade eden Avukat Kozanoğlu, "Yasaya dayalı hiçbir şey yok. Gelen polisler kime gittiğini dahi bilmiyor. Bu değer verdiğimiz derneklerimiz için mücadelemizi sonuna kadar yapacağız. Bundan dolayı başımıza gelecek her şey başımızın tacıdır. Hiçbir çekingenliğimiz ve hiçbir korkumuz yok. Biz haksız değiliz ki.. Onlar birileri şu anda uykuları kaçıyor geceleri. Bu insanların ise, Ramazan ayında başkalarının kurtuluşu için dua ettikleri için uykuları kaçıyor. Bu ikisi çok farklı. Bu dünyanın öbür dünyası da var." diyerek yapılan hukuksuzluğa tepki gösterdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Osmaniye'de 18 STK başkanı, hukuksuz arama kararına itiraz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER