Osmanlı Ocakları'ndan 5 bin kişilik istifa

Osmanlı Ocakları'ndan 5 bin kişilik istifa

Osmanlı Ocakları Amasya İl Başkanlığı ve buna bağlı 3 ilçe teşkilatlarında bulunan yönetim kurulu üyeleri toplu istifa etme kararı aldı. Buna göre, yaklaşık 5 bin kişinin istifa ettiği belirtildi.

Osmanlı Ocakları Amasya İl Başkanı Sinan Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "Bizler Osmanlı Kültür ve medeniyetine özlem duyan ve Osmanlı döneminin İslam ümmetinin en güçlü ve birlikte olduğu dönem olduğunu bilen insanlar olarak bu isim konusunda hassasiyet taşımaktayız. Bizler şu an dünyanın birçok yerinde zulüm gören Müslümanların, Osmanlı ismini duyduklarında gözlerindeki umudu gören, yiğidin düştüğü yerden kalkacağı ümidi ile Recep Tayyip Erdoğan'dan ümit var olan insanlarız.

Son dönemde özellikle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Külliye diye isimlendirilmesi, Cumhurbaşkanımızın mehteran ile karşılanması, Cumhurbaşkanımızın konuşmalarında sıkça Osmanlı isminin telaffuz edilmesi bizlerin içindeki Osmanlı hasretini su üstüne çıkartmıştır.
Osmanlı ve Erdoğan isminin yan yana gelmesi, büyük bir güç oluşturdu. Manevi sorumluluğu çok büyük olan bu ateş topunu herkes elinde tutamazdı. Büyük bir ustalık gerektiren ve üst akılla yönetilmesi gereken bir teşkilat yapısı ortaya çıktı. Ancak öyle acemi insanların eline geçti ki, Erdoğan'ın hoşuna gitmesi gereken bir STK, onu rahatsız edici bir hal aldı.

Bu derneklerdeki insanların hiçbir yerde öncelik ve ihtimam beklememeleri gerekirken, Osmanlı medeniyetindeki mütevazilik ve inceliği göstermeleri, siyasetten ve politik gündemden uzak durmaları gerekirken, bir anda siyasetin ortasında konumlandı ve Erdoğan'ın isminin güç olarak kullanıldığı bir yer haline geldi. Bu durum ister istemez Cumhurbaşkanımızı rahatsız etmiştir. Buna bağlı olarak kendileri rahatsızlığını dile getirmiş devamında da Cumhurbaşkanlığı özel kaleminin talebi ile Başbakanlık makamı tarafından genelge yayınlanmıştır.

Konu ile alakalı kesin bir yargı sonucu bulunmamasına rağmen, biz Osmanlı Ocakları Amasya il ve ilçe teşkilatları olarak 5 bin üyemizle Osmanlı Ocakları Derneği'nden istifa etmiş bulunmaktayız. Çünkü bizler Erdoğan'ın kabul etmediği değil, rahatsız dahi olduğu yerde bulunmayız. Devlet bizim için asıl olandır, bundan ötesi teferruattır." CİHAN
<< Önceki Haber Osmanlı Ocakları'ndan 5 bin kişilik istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER