OSTO'dan doktor cinayetine ceset torbalı tepki


Osmaniye Tabip Odası (OSTO) üyeleri, 19 Kasım 2015 Perşembe günü, Samsun'da kadın doğum uzmanı olarak çalışan Uzm. Dr. Aynur Dağdemir' in öldürülmesini ceset torbası ile kınadı.

Uzm. Dr. Aynur Dağdemir'in kadına yönelen şiddete karşı duyarsız kalmadığını ve bir kadını erkek şiddetinden korumak isterken hayatını kaybettiğini belirten OSTO Başkanı Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, "Dr Aynur'un hayattan, çocuklarından, ailesinden, mesleğinden bir katil tarafından koparılması bizi fazlasıyla üzmüş, yaralamıştır. Başka bir can, başka bir yaşam için korkusuzca canını hiçe sayarak hayatını kaybeden fedakar meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz." dedi.

Samsun'da yaşanan olayın öncelikle kadına yönelik bir şiddet vakası olarak tanımlanmaması gerektiğini belirten Dr. İmadoğlu, "Günümüzde yaşanan egemen ataerkil anlayış, coğrafyamızın kadınları için yaşamı cehenneme çevirmiş durumdadır. Ancak söz konusu olayın yalnızca bir kadın cinayeti olarak değerlendirilmesi yeterli olmayacaktır; cinayetin hastanede, meslektaşımızın görevi başında olduğu sırada işlenmiş olması, hekim-hasta ilişkisine ve hekimlik uygulamasına bağlı olmasa bile olayın bir 'hekime yönelik şiddet- hekim cinayeti' olduğu gerçeğini de ortadan kaldırmamaktadır." açıklamasında bulundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI, ÇALIŞANLARINI NEDEN KORUYAMIYOR?

Son yıllarda giderek artan ve büyük ölçüde sağlıkta dönüşüm projesinin yarattığı açmazlar nedeniyle öldürmeyle sonuçlanan hekime yönelik şiddet olgularında saldırganların hep erkek olmasının bir rastlantı olmadığının altını çizen İmadoğlu, şöyle konuştu: "Sonuçta elinde bıçağıyla hiçbir engele takılmaksızın hastanede sekreter olarak çalışan eski eşini tehdit etmeye gelen saldırgan, kendisiyle görüşmek istemeyen eski eşin yanında bulunan kadın hekimi kalbinden bıçaklayarak öldürebilmektedir. Burada sağlık hizmetinin verildiği hastanelerin güvenliğinin neden bu kadar zayıf olduğu sorgulanmalıdır. Son birkaç yıl içinde kaybettiğimiz meslektaşlarımız Ersin Arslan, Kamil Furtun da katiller önceden bilindiği ve tehditlerden haberdar olunduğu halde önlem alınmadığı için hastane ortamında öldürülmüştür. Sağlık Bakanlığı çalışanlarını neden koruyamamıştır?"

Basın açıklamasının sonunda bakanlığa seslenen doktorlar "Mesleğe başlayan hekimlere bir ceset torbası verisin bari" diyerek tepki gösterdiler. CİHAN
<< Önceki Haber OSTO'dan doktor cinayetine ceset torbalı tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER