Otobüs durağında yaşam mücadelesi


Üsküdar'da buz gibi havaya rağmen üzerine çektiği bir battaniye ile otobüs durağında yaşam mücadelesi veren şahıs, görenleri şaşkına çeviriyor. Şahıs, dilenmiyor ve hiç kimseden yardım kabul etmiyor.

Kuzguncuk Sahil Yolu'ndaki otobüs durağında günlerdir yatıp kalkan Orhan Hasar (39), çevreden gelen yardım tekliflerini kabul etmiyor. Çorap satarak ayakta kalmaya çalışan Hasar, çevredeki esnafın para ve yatacak yer önerisini de geri çeviriyor. Kimseye yük olmak istemeyen Orhan Hasar, sağlık sorunları ve imkansızlıklara rağmen kendi ayakları üzerinde durmak istiyor. Güçlükle yürüyebilen Hasar'ın bu davranışı vatandaşları ve esnafı hayretler içinde bırakıyor.

Bu arada Orhan Hasar'ı bu halde gören vatandaşlar da yardımcı olmak için bütün imkanlarını seferber ediyor. Yemek getiren de, yatacak yer veren de var. Durağa gelen bazı vatandaşlar da dilenci sanarak para veriyor. Hasar, çevreden gelen para ve yardım tekliflerini kabul etmiyor. Onu bakım merkezlerine götürmek için gelen belediye ekipleri de eli boş dönüyor. Daha önce kaldığı Zeytinburnu'ndaki bir merkezde parasının çalındığını söyleyen Hasar, otobüs durağında kalmayı tercih ediyor. Eşyaları çalınmasın diye iplerle birbirine bağlayan Hasar, ipin ucunu da da koluna bağlayarak uyuyor.

Öte yandan, havanın çok soğuduğunu belirten mahalle sakinleri ise yetkililerin harekete geçmesini istiyor. Orhan Hasar'ın gece donarak ölebileceğini belirten mahalle esnafı, "Çok onurlu bir kişi. Dilenmek istemiyor. Çorap satarak parasını kazanmaya çalışıyor. Çevreden gelen yardım önerilerini de kabul etmiyor. Artık hava çok soğudu ve kar yağabilir. Bir bakım merkezine yerleştirilmesini istiyoruz. Defalarca belediye ekipleri geldi ama gitmek istemiyor. Sağlık sorunları da var. Kendi isteğine bırakılmadan zorla götürülmesi gerekiyor. Aksi halde bir sabah kalktığımızda donarak ölmüş olabilir." diyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Otobüs durağında yaşam mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER