Otobüs firmalarının defteri oldukça kabarık

Antalya’da yaşayan yeni evli çift Alanya’da geçirdikleri tatil sonrası evlerine dönmek için bilet aldıkları otobüs firmasının şoförü tarafından dövüldü.

Otobüs firmalarının defteri oldukça kabarık

Bir otobüs firmasının bir yılda kazalar sonucu öldürdüğü insan sayısının sosyal medyada gündeme oturmasının ardından. Gündem şimdi de başka bir otobüs firmasının haksız yere karı koca yolculara dayak atmasıyla çalkalanıyor.
Başlarına geleni anlatan Ali Isırkan, “Ankara’ya dönmek için birçok otobüs firması vardı, ama biz elit olduğu için dayak yediğimiz firmayı seçtik.

10 Temmuz 2015 tarihinde Alanya ’dan Ankara’ya dönmek için Okurcalar Beldesinde yol üzerinde binmek istediğimiz otobüs, biz el kaldırmamıza rağmen durmadan geçti ve yaklaşık 500 metre sonra durdu. Eşim ve ben ağır bavullarımızla sıcak havada koştura koştura otobüse binmek zorunda kaldık. Otobüsün yanına ulaştığımızda eşim baygınlık geçirdi. Şoföre, ’biz biletli yolcuyuz. Neden yolcularınızın nerede bineceğine dikkat etmiyorsunuz? Bizleri bu sıcakta çanta-bavul koşturuyorsunuz’ diye çıkışınca, şoför kızgın bir şekilde ’Her el kaldırana duracak mıyız?’ dedi. Israrla hesap sorunca da ’sizinle hesaplaşacağım’ diye yola devam etti” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Manavgat Otobüs Terminali’ne geldiklerinde otobüsün ikinci şoförünün kendisini bağlı oldukları firmanın yazıhanesine çağırdığını öne süren Isırkan, “Eşim ve ben ilgili firmanın yazıhanesinde otobüsü kullanan (M.E.) tarafından aniden tekme-tokat saldırıya uğradık. Aldığımız darplar sonrasında acil servise kaldırılarak tedavi gördük. Bu otobüs firması her gün binlerce yolcu taşıyor. Başımıza gelenlere bir türlü anlam veremedik. Yaşadıklarımızı başka yolcular yaşamasın diye konuyu adli makamlara taşıdık ve davacı olduk” dedi.

Bilet satan firmanın kendilerine Okurcalar Beldesi’nden otobüse binebilecekleri hakkında bilgi verdiğini söyleyen Isırkan, yaklaşık 5 dakika süren dayak olayının binadaki kamera kayıtlarına da yansıdığını kaydederek, “Daha sonra çağrılan 112 sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldık. Bize şiddet uygulayan ve darp eden şahıs için Manavgat Şelale Polis Merkezi Amirliği’ne eşim ve ben şikayette bulunduk. Otobüs firması yetkileri yaptıkları hatalardan dolayı özür dileyecekleri yerde, bir de darplarına maruz kaldık. Bizler bu şok vakayı yaşadık, ama başka insanlar ve yolcular yaşamasın diye bu davayı sonuna kadar takip edip, bu magandaların cezalandırılmalarını istiyoruz” dedi.

DHA
<< Önceki Haber Otobüs firmalarının defteri oldukça kabarık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER