Otomasyon fuarında robotlara büyük ilgi


Türkiye'nin tek otomasyon fuarı olan WIN EURASIA Automation, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını teknoloji tutkunlarına açtı. Fuarda şarkı söyleyen, dans eden ve konuşan robotlar büyük ilgi gördü.

Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen fuarda, en küçük devrelerin bile birbiriyle iletişim halinde olduğu, küçültülmüş ve inceltilmiş komponentlerle hayvan ve insan hareketleri taklit edilerek geliştirilmiş en ileri teknolojiye sahip robot ve robot kollarını görme fırsatı elde sunuyor. Ayrıca endüstri 4.0'ın Electrotech Eurasia Fuarı kapsamında sergilendi. Fuar boyunca sergilenen IP numarasına sahip ve birbiriyle haberleşebilen elektronik komponentler, akıllı ve inceltilmiş emniyet röleleri gibi çeşitli ürünler, güç kaynaklarının ve üretim süreçlerinin daha etkili bir şekilde kontrolüne yönelik ürünler tanıtıldı.

'CE' BELGESİ TEMMUZ 2017'DEN SONRA ZORUNLU HALE GELECEK'

Fuarın açılış konuşmasını Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği Başkanı Vahit Tuncer Özekli yaptı. WIN fuarının katılımcı firmaların ürünlerini tanıttığı ve panel, konferans ve seminerlerle katılımcılarında teknik bilgiye ulaştığı bir fuar olduğunu belirten Özekli, "Hem ülkemizi küresel platformda tanıtıcı olmakta hem de yeni pazar arayan firmalara bir fırsat tanımaktadır. Bugün dünyamızda enerji üretiminde elektrik santrallerinin yakıt yüzdesi içinde yenilenebilir enerji çok az bir yer almaktadır. Bu nedenle yenilenebilir enerji kaynaklarının daha da artması. Fosit yakıtlardan daha az istifade ederek, dünyada karbon salınımını azaltma ve enerji verimliliğini arttırma çalışmaları hızla devam etmektedir." şeklinde konmuştu.

Özekli ayrıca, yapı malzemeleri yönetmeliği hakkında şöyle konuştu: "Yapı malzemeleri yönetmeliğinin amacı; yapı malzemelerinin temel karakteristikleriyle ilgili performans beyanlarının ve malzemelere CE işaretinin iliştirilmesinin kurallarını oluşturmaktır. 1 Temmuz 2017 yılı itibariyle CE işareti tüm yapı malzemelerinde bulunması zorunlu olacağına ve bu konunun belirtmek isterim."

Başta elektrik, elektronik, makine, otomotiv, otomasyon ve enerji sektörlerinden olmak üzere yerli ve yabancı on binlerce profesyoneli ağırlayan fuar neticesinde Orta Doğu, Avrupa, Afrika ve CIS Ülkeleri gibi yüksek potansiyele sahip pazarlara ulaşmak isteyen firmalar için önemli fırsatlar barındırıyor. Fuara 25 ülkeden yaklaşık bin 556 katılımcının ağırlanması bekleniyor.







CİHAN
<< Önceki Haber Otomasyon fuarında robotlara büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER