Otoparkta terk edilen araçlar hurdaya döndü


Terme otoparkında sahipleri tarafından alınmayan araç ve motorlar hurdaya döndü. 15 yıldır kimsenin sormadığı bazı araçlar tamamen çürürken, otoparkta yeni araçlar için ise yer kalmadı.

Samsun'un Terme ilçesinde trafikteki araçların çekildiği otoparkta sahipleri tarafından alınmayan araçlar hurdaya döndü. Yüzlerce motosikletin bulunduğu otopark adeta araç hurdalığına dönerken, milli servet olan araçlar tekrardan ekonomiye kazandırılacağı günleri bekliyor.

Yeni araç koyacak yer kalmadığını belirten otopark işletmecisi Hüseyin Kefeli, şunları kaydetti: "Biz de işletmeci olarak zorlanıyoruz. Yerimiz kalmadığı için araçları üst üste koymak zorunda kalıyoruz. Burada bırakılan özelliklede motorlar tamamen çürümeye başladı, 15 yıldır alınmayı bekleyen araçlar var. Özellikle motosiklet sahipleri ödeyecekleri ceza mortlarından pahalı olduğu için kimse gelip motorunu almıyor. Bu da otoparkta duran araçların her gün çoğalmasına neden oluyor."

Taşıtlarda da buna benzer durumun olduğunu belirten Kefeli, "Milli servetin burada hurdaya dönmesi gerçekten üzücü ama yapacak bir şey yok, biz de bu durumdan muzdaripiz. Otopark ücretimizi alamıyoruz, yeni araç koyacak yerimiz kalmıyor ve buradaki araçların güvenliğini sağlamakta zorlanıyoruz. İşletmeci olarak yetkililerin buradaki araçlar için çözüm bulmasını istiyoruz." dedi.

Araçlar nemli havanın etkisiyle tamamen çürürken, bazı araçlar ise sodyumlaşarak tamamen rengini ve özelliğini kaybetmiş durumda. Çevre kirliliğine de davetiye çıkartan hurda araçlar için çözüm bulunması isteniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Otoparkta terk edilen araçlar hurdaya döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER