'Oturma düzenini bile danıştılar'

Erdoğan’ın, “Dolmabahçe mutabakatı diye bir şey yok” sözlerine muhalefetten tepki geldi. HDP’li İdris Baluken, “Oturma düzeniyle ilgili sorunu bile Erdoğan çözdü” dedi.

'Oturma düzenini bile danıştılar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Dolmabahçe'de, Hükümet ve HDP'nin kurmayları arasındaki görüşme ile ilgili, “Ne Dolmabahçe mutabakatı ya? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil” şeklindeki sözleri muhalefetin tepkisine neden oldu.

‘HER CÜMLESİNDEN HABERDAR'

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Dolmabahçe mutabakatının her cümlesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberi var. Açıklama kendisinin bilgisi dahilinde oldu. Metin okunmadan önce oturma düzeniyle ilgili sorun yaşanmıştı. O sorun bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle muhataplarımızın kurduğu iletişimle çözüldü” dedi.

‘OTURMA DÜZENİNİ DANIŞTILAR'

Baluken, Twitter hesabından da konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Baluken, “Hani muhataplarımızın Dolmabahçe'de oturma düzenine kadar sana danıştığı mutabakat var ya? Oradan çıktı! Hani içinde ‘başkanlık' yerine ‘demokrasi' gördüğün için müzakereden vazgeçip savaşa karar verdiğin mutabakat var ya!” ifadelerini kullandı. “Savaşı kimin başlattığı, kimin sürdürdüğü kimin kan ve kaostan beklentisi olduğu yeterince net değil mi?” şeklinde mesaj verdi.

‘ÖCALAN İSTEDİ DİYE VALİLERİ GÖREVDEN ALDIN'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Şimdi Erdoğan bu gerçeği unutturmak, siyasi günahlarının üzerine bir sünger çekmek ve olası referandum öncesi topluma mesaj vermek için, ‘Biz Dolmabahçe'de mutabakat yapmadık' diyor. Sanki Dolmabahçe'de, HDP'lilerle oturup yapılan anlaşmayı CHP yapmış. PKK'yla kirli ittifaka girdiniz” dedi. Abdullah Öcalan'ın isteği üzerine valilerin görevden alındığını söyleyen Yarkadaş, “Unutacağımızı ve bütün bunların üstüne Türkiye'nin sünger çekeceğini mi zannediyorsunuz?'' ifadelerini kullandı.

AKDOĞAN'IN KRAVATINI ERDOĞAN SEÇTİ

Dolmabahçe tartışmalarıyla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan da çarpıcı bir açıklama geldi. Ağbaba, “Hükümet adına görüşmeye giden kişilerin tuvalete giderken bile Erdoğan'dan izin alan kişiler olduğunu herkes biliyor. İddia ediyorum, Yalçın Akdoğan'ın beyaz gömleğinin içine kırmızı kravat takmasını isteyen de Erdoğan'dır. Yani sayın Erdoğan 'Benim haberim yok' derken, tüm Türkiye'nin aklı ile alay ediyor" dedi. Ağbaba, Dolmabahçe'de, Oslo'da, Kandil'de, İmralı'da Erdoğan'ın bilgisi ile görüşmeler yapıldığını dile getirdi.

BÜLENT ARINÇ, “HABERİ VAR” DEMİŞTİ

Dolmabahçe görüşmesi uzun süredir tartışılıyor. CNN'de Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu programına katılan Bülent Arınç, “Oturma düzeni dahil, kimin nasıl konuşacağı, taraflar o konuda anlaştılar. Cumhurbaşkanı'nın haberinin olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum. Bana söylendiği kadarıyla Sayın Başkanımız da Sayın Yalçın Akdoğan da gelişmelerden anında kendisini bilgi sahibi kıldıklarını ifade ettiler” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “O zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır” cevabını vermişti.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE GAZETESİ
<< Önceki Haber 'Oturma düzenini bile danıştılar' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER