Oxford’un Korona aşısının fiyatı belli oldu

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Oxford Üniversitesi’nin yeni tip Koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiği aşının Arjantin ve Meksika’da üretileceğini açıkladı. Fernandez, aşı fiyatının her bir doz için 3 ila 4 dolar arasında olacağını da duyurdu.

SHABER3.COM

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, düzenlediği basın toplantısında, Oxford Aşı Grubu ile Jenner Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen ve 3'üncü test aşamasında bulunan aşı adayının Latin Amerika ülkeleri için üretiminin Arjantin ve Meksika’da yapılacağını duyurdu.
 
Devlet Başkanı Fernandez, 2021’in ilk yarısında elde edilmesi hedeflenen aşının Brezilya hariç Latin Amerika ülkeleri için 150 ila 250 milyon doz arasında üretileceğini belirtti.

HER BİR DOZ İÇİN 3-4 DOLAR

Aşı fiyatının her bir doz için 3 ila 4 dolar arasında olacağını söyleyen Fernandez, aşı geliştiricilerin Meksika merkezli Carlos Slim Vakfıyla yaptığı bu anlaşma sayesinde Latin Amerika bölgesinin aşıya daha erken ulaşacağını sözlerine ekledi.

Oxford Aşı Grubu ile Jenner Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen ve üretim lisansı İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca tarafından satın alınan “ChAdOx1 nCoV-19” isimli aşı adayı, haziran sonlarında Brezilya’da insanlar üzerinde test edilmeye başlanmıştı.

Aşının başarılı olması durumunda  Brezilya’da da üretileceği ve ilk etapta Brezilya’nın 100 milyon doz Covid-19 aşısı satın alabileceği açıklanmıştı.

Biyoteknoloji firması BioNTech’in, ABD’li ilaç şirketi Pfizer’in ortaklığında geliştirdiği “BNT162” isimli Covid-19 aşı adayının Arjantin’de insanlar üzerinde test edilmesine 10 Ağustos’ta başlanmıştı.
<< Önceki Haber Oxford’un Korona aşısının fiyatı belli oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER