"Oylar sayılsın" ki ihale rantı bitmesin!

AKP'nin itirazı üzerine başlayan oy sayımı devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de boş durmuyor. Başkanının değişmesinin an meselesi olduğu belediyede cep telefonu satın alınmasından otopark zemin altı inşaatına varıncaya kadar milyonlarca lira tutarında ihaleler açıldı.

Erdoğan, İmamoğlu için "topal ördek" dedi

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı geçici sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İyi Parti'nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. 

Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ortak aday gösterdikleri Binali Yıldırım'ın birinci çıktığını iddia ederek geçersiz oyların yeniden sayılmasını talep etti. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) talebi kabul etti ve şu ana kadar 400 bine yakın geçersiz oyun yüzde 58'i sayıldı. İmamoğlu, 18 bin oy farkla Yıldırım'ın önünde.

AKP hem 31 Mart'ta sandıktan çıkan seçim sonuçlarına itiraz etti hem de kendi idaresindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ihalelere devam ediyor.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 13 İHALE YAPACAKLAR

AKP'nin itirazı üzerine başlayan oy sayımı devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de boş durmuyor. 

Başkanlığın değişmesine sayılı günler kala, AKP'nin devretmeye yanaşmadığı İBB arka arkaya ihaleler açıyor. İlk ihale 8 Nisan’da. Nisan ayı içerisinde 13 ihale var.

İhaleler arasında tanıtım-duyuru işleri de var metrobüs yolunda bulunan üst geçitlerin tadilat işleri de.

İBB, spor tesisi ve zemin altı otopark inşâsı için de ihaleye çıkıyor. Muhtelif hırdavat malzeme alımı için de ihale açıldı.

400 CEP TELEFONU ALACAKLAR

En dikkat çeken ihalelerden biri de 15 Nisan'da gerçekleşecek olan ihale.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Satınalma Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek ihalede 400 adet cep telefonu alımı yapılacak.

Belediye başkanının değişmesine günler kala üst üste ihale yapılması, "Yangından mal kaçırılıyor." şeklinde yorumlandı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN YENİ DUYURDUĞU İHALELER:


<< Önceki Haber "Oylar sayılsın" ki ihale rantı bitmesin! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER