Özel: Arınç ve Gökçek'in söylediklerine hayatımda ilk kez katıldım

Özel: Arınç ve Gökçek'in söylediklerine hayatımda ilk kez katıldım

MANİSA (CİHAN)- CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in söylediklerine, hayatı boyunca ilk kez katıldığını söyledi. Özel, Arınç ve Gökçek birbirleri hakkında ne söylüyorlarsa doğru olduğunu kaydetti.

Arınç ile Gökçek'in dün birbirleri hakkında bir şeyler söylediğini hatırlatan CHP Milletvekili Özel, hiç beklemeden, cevap süresini hiç kısaltmadan ve çoktandır bildikleri bilgileri aktardıklarını ifade etti. Özel, "Ben hayatımda ilk kez ikisine de katılıyorum. Birbirleri hakkında ne söylüyorlarsa doğru söylüyorlar. İkisi de birbirleri hakkında kullandıkları ifadelerde yerden göğe kadar haklıdır. Hayatımda ilk kez Bülent Arıç'a bu kadar hak veriyorum, hayatımda ilk kez Melih Gökçek'e bu kadar hak veriyorum. Ben ikisinin de bu sefer doğru yaptıklarına ve doğruyu söylediklerine bütün varlığımla kefilim." dedi.

'17-25 ARALIK SÜRECİ ÖNCESİNDEKİ RAHATLIKLARI KALMADI'

Özel, "AKP iktidarında eskiden kol kırılıp yen içinde kalıyordu. Biz kırılan kolu biliyorduk da vatandaş görmüyordu. Eskiden her şey yaşanıyordu ama örtbas ediliyordu. AKP hem ülkede rantı, çıkar ilişkilerini yönetiyordu hem de bunu içeride doğru paylaştırıyordu. Bu yüzden de kimsenin sesi çıkmıyordu. 17-25 Aralık sürecinden sonra artık herkes dinlendiğinden, herkes birtakım bilgilerin bir gün ortaya çıkabileceğinden şüphelendiğinden AKP'nin 17-25 Aralık sürecinden önceki süreçlerdeki rahatlığı kalmadı. Birtakım akarlar kesildi. Bunları birarada tutan zamk, tutkal, harç neyse artık menfaat birlikteliği çatırdamaya başladı ve artık herkes birbirleri hakkındaki bildiklerini söylemeye başladı. Ben Melih Gökçek ve Bülent Arınç'ın birbirleri hakkında söylediklerine katılmakla beraber, bundan sonra da bu konuda söyleyecek çok sözleri olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

'KENDİSİNİ İDARE EDEMEYEN BİR İKTİDARIN ÜLKEYİ İDARE ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Bundan sonra onları ibretle izlemeye devam edeceklerini belirten Özel, "Vatandaşlarımız, inanılmaz derece kandırılmışlık duygusu içerisindeler ama vatandaşlarımıza şunu söylemek gerekir, artık kendisini idare edemeyen bu partinin ülkeyi idare etmesi mümkün değildir. Bu ülkeyi 40 yıldır hiçbir rantın, hiçbir menfaatin, hiçbir ihalenin, hiçbir çıkar ilişkisinin, hiçbir memur atamasının içerisinde olmamış ama dipdiri ayakta duran, yüzde 30'un oyu ile bugün iktidar alternatifi ve her kamu araştırmasında biraz daha yukarı çıkan CHP'nin namuslu, dürüst, genç, dinamik kadrolarının yönetmesi, bu ülkeyi düz yola çıkaracaktır. Çok net söylemek gerekiyor ki CHP iktidarında, yandaşın yediği bu paralar vatandaşın cebine girecektir. Yandaşlar birbirine düştü ama çıkar vatandaşadır. Bunların yıllarca istismar ettikleri bu ülkenin gerçek kaynakları, vatandaş tarafından hakça, eşit bir şekilde paylaşılacak, emeklinin, emekçinin, yoksulun, yetimin yüzü gülecektir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Özel: Arınç ve Gökçek'in söylediklerine hayatımda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER