Özer: Satranç çocukların kişiliklerinin oluşmasında etkilidir


OSMANİYE (CİHAN)- Sendikacılığın yanında üyelere ve ailelerine yönelik sosyal faaliyetler ve kurslar düzenlediklerini belirten Aktif Eğitimciler Sendikası (AES) Osmaniye İl Temsilcili Başkan Yardımcısı ve Satranç Antrenörü Fuat Özer, "Çocukların kişiliklerinin oluşmasında etkili olan satrancın öğretilmesi adına kurslar düzenliyoruz." dedi.

Satranç iki oyuncu arasında oynanan oyun gibi gözükse de aslında zeka sınırlarını zorlayan gizemli bir oyun olduğunu belirten Özer, "Satranç çocukların ve gençlerin kişilik gelişmesine pozitif etkili bir eğitim aracıdır. Yeryüzünde başka hiçbir araç, bu kadar olumlu davranışların hepsini birden bireylere kazandıramaz." ifadesini kullandı.

Satrancın kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olduğunu ve planlı hareket etmenin önemini çocuklara öğrettiğini ifade eden Özer şunları söyledi: "Satranç oynayanlar süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Kendine güven duygusu aşılar ve bunu geliştirir. Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. Ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olduğu için çocuklarda bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir. Hepsinde önemlisi olaylara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten kurtarır. Başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini gösterir. Mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmanın gerekliliğini benimsetir. Kendilerine yepyeni hedefler göstererek bu yeni hedefler doğrultusunda motivasyon sağlar. Olabilecek kişilerin olumsuz bir yönünü, eksikliğini, veya bir davranış bozukluğunu hızlıca ortaya çıkarır. Hepsinden önemlisi kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğretir. Çocukları ve gençleri hayata hazırlar."

Satranç ile uğraşan gençlerin ve çocukların yakın dostluklar kurup daha çok sosyalleşmeye ve sosyal yaşamının zenginleşmesine etkisinin olduğunu belirten Özer, "Anne baba olarak çocuklarımızın olabildiğince küçük yaştan başlayarak 'Kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanma' amaçlanmalı, çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışmalı bu amaç bir 'görev' olarak benimsemeliyiz." diyerek satrancın önemine dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Özer: Satranç çocukların kişiliklerinin oluşmasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER