Özgecan cinayetinin sanıklarına ağırlaştırılmış ömür boya hapis cezası


Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın kati zanlıları Ahmet Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ve arkadaşı Fatih Gökçe (25) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkûm edildi. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üçüncü kez hakim karşısına çıkan 3 tutuklu sanık hakkında verilen ceza olayın 'toplumda meydana getirdiği infial' dikkate alınarak, indirim yapılmadan en üst sınırdan verildi.

Başkanlığı Ercan Kumhak ve üyeler Nesibe Çınar ile Celal Yüksel'den olun oluşan mahkeme heyeti saat 09.30 gibi yerini aldı. Mahkemeye Özgecan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan gelmedi. Duruşmada müşteki olarak Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Ahmet Suphi Altındöken ve Fatih Gökçe hakkında "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", Necmettin Altındöken için de "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek" suçlarından yargılanan sanıklar hakkında karar duruşmasında cumhuriyet savcısı Mehmet Dilan geçen celse verdiği mütalaasını tekrar etti.

Son avunmaları alınan sanıklardan Suphi Altındöken, "Pişmanım, ne kadar anlatsam da kimse inanmaz. 10 aydır yaşadıklarımı ben ve Allah bilir. Daha fazla konuşup mahkemenizi oyalamak istemiyorum. Vereceğiniz karara saygılıyım." dedi.

Sanık Fatih Gökçe, "Sapık değilim; öyle olsaydı sabıkam olurdu. Kızım ve ablam var. Kadın düşmanı değilim. Arabaya bindiğimde (Özgecen'ın) sesini duymadım. Suphi'yi gördüğümde eli kanlı idi. Suphi bana (Özgecan için) öldü dedi. Ses duymadım, duymuş olsaydım (Özgecan) şu anda burada olurdu. Suphi ile aramız açıktı, kendisiyle arkadaşlık yaptığım için pişmanım." diye konuştu.

Sanık Necmettin Altındöken ise Özgecan'ın içinde bulunulduğu araçta ses duymadığını ileri sürdü. Altındöken, "Ben araçta ses duymadım. Duymuş olsa idim beni öldüreceklerini bilsem Özgecan'ı kurtarırdım. Oğlumun burada durması bana huzur mu veriyor? Benim de kızım var. Ses duysaydım kesinlikle engel olurdum. Maktulü kesinliklinle araçta görmedim. Karşı tarafın acısını paylaşıyorum. Tüm Türkiye halkından özür diliyorum. Bende bir babayım. Benim için en büyük ceza oğlumun burada; bir suça karışmış olması. Benim için en büyük cezadır bu. Fatih'te de evladım gibidir. Devamlı evimize gelip giderdi. Oda evladımdan ayrı değildi." diye konuştu.

'CEZALARDAN ÖTE BİR CEZA İSTİYORUM'

Davaya müşteki olarak katılan Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ise "11 Şubat 2015 tarihi meleğimizin, canımızın ebediyete uğradığı gündür. 14 Şubat Sevgililer Günü. 295 gün geçmiş. 3 Aralık Özgecan'ın anne babasının evlilik yıldönümü. Bugün adaletin tecelli edeceği gündür. Bugün Özgecan'ın huzur bulacağı gündür. Bu soğukkanlı caniler için cezalardan öte bir ceza istiyorum. Bu dava sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın davasıdır. Bütün Türkiye bu örnek tarihi kararı bekliyor. Tarihe not düşülsün. Tarihe geçilecek bir karar verilsin. Cezalardan öte bir ceza istiyorum." şeklinde konuştu.

Adana, Mersin, Gaziantep, Samsun, Şanlıurfa, Aydın, Ankara, İstanbul, Kırklareli'nden çok sayıda müdafi avukatın katıldığı davada Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük ise 3 sanığın genç kızı nasıl öldüreceklerini, delilleri nasıl karartacaklarına birlikte karar verdiğini öne sürdü. Sanık Fatih ve Necmettin'in bizzat bıçağı saplamamış olabileceğine dikkat çeken Küçük, üç sanığın müşterek ve asli fail olduğunu savundu. Küçük, Suphi Altındöken'in Özgecan'a yönelik 'cinsel saldırı' eyleminin teşebbüs aşamasında kalmadığını belirterek, Adli Tıp raporuna göre maktulün genital bölgesi özellikle yakılarak, bu yöndeki delillerin yok edilmeye çalışıldığına işaret etti. Küçük, "Cinsel saldırı eylemi tamamlanmıştır. Sanıklar tüm aşamalarda hiçbir pişmanlık belirtisi göstermemiştir. Benzer olaylara karışacakları açıktır. Takdiri indirim maddeleri uygulanmasın." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti oy birliğiyle, üç sanığa 'canavarca hisle adam öldürmekten' ağırlaştırılmış müebbet hapis; ayrıca Suphi Altındöken'e 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan toplam 27 yıl, 'kişiye cinsel saiklerle hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da 9 yıl hapis cezası verildi. Sanık Fatih Gökçe de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 24 yıl daha hapis cezasına mahkûm edildi.
boya-hapis-cezasi-1958239.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Özgecan cinayetinin sanıklarına ağırlaştırılmış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER