Özgecan'ın annesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a beyaz eşarp göndereceğim


Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan daha önce siyah başörtüsü gönderdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, beyaz eşarp göndereceğini söyledi.

Özgecan Aslan'ın gözü yaşlı annesi Songül Aslan, mahkemenin, zanlılara verdiği ağırlaştırılmış müebbet kararını Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'ndeki evinde değerlendirdi.

Hak ettikleri en büyük cezayı alacaklarını bildiğini anlatan anne Aslan "Özgecan'ımın kanı yerde kalmayacaktı. Fakat yine de ben mutlu olamadım. Benim kızım geri gelmeyecek sonuçta, ama devletimizden Allah razı olsun. Hak ettikleri cezayı en yüksek şekilde aldılar. Başka canlar yanmasın. Bir de Özgecan yasasını istiyorum. Hiçbir kadınımız şiddet görmesin, ağlamasın, üzülmesin, ölmesin. Devlet büyüklerimizden Özgecan yasasının muhakkak çıkmasını istiyorum." diye konuştu.

Kadın cinayetleri ile ilgili olarak bütün davalardan aynı sonucun çıkmasını temenni eden Songül Aslan,
kadın cinayetlerinde hiçbir caydırma olmamasını istedi.

"Çocuklarımızın yani kanı yerde kalmasın" diyen anne "Yani kadınlarımız şiddete uğruyor, öldürülüyor. Hiçbir suçu günahı yokken bu tür şeyler olmasın." diye konuştu.

"ADALETİN YERİNE GELDİĞİNE İNANIYORUM"

Gazetecilerin 'Adaletin yerine geldiğine inanıyor musunuz?' şeklindeki sorusuna acılı anne, "Adaletin yerine geldiğine inanıyorum. Çünkü çok ilgilenildi, üstünde duruldu. İnşallah ömür boyu hapisten çıkmayacaklar. Hiçbir zaman bunların acısı bitmesin diyorum. Allah ne bu dünyada ne de ömür dünya da gün yüzü göstermesin." cevabını verdi.

Kızının öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a siyah başörtüsü gönderip, adalet yerini bulunca da beyaz bir başörtüsü göndereceği yönünde yaptığı açıklama hatırlatılması üzerine anne Songül Aslan, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a beyaz eşarp göndereceğim, bunu gerçekleştireceğim. Allah, herkesten razı olsun. Başka bir şey diyemiyorum."

Kararın kendilerinin evlilik dönümünde çıktığının hatırlatılması üzerine de anne Aslan, "Evet, bu tesadüf oldu. Karar 3 Aralık'a tarihine denk geldi. Yani sevindim, sevindim de diyemiyorum daha doğrusu zaten biliyordum böyle bir ceza alacaklarını. Özgecan'ın oradan beni gördüğünü de biliyorum." diye konuştu.

Konuşması sırasında zaman zaman göz yaşlarını tutamayan Songül Aslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Özgecansız 295 gün bizim için çok kötü geçti. Sağolsun devletimiz, milletimiz bu acılı günümüzde hep yanımızda oldu. Bu, birazcık da olsa acımızı hafifletti. Yani ben buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Lütfen çocuklarınızı güzel yetiştirin, eğitim alsın, şiddet olmasın, psikologlardan yardım alsınlar ve Özgecan yasası mutlaka çıkmalı. Başka kadınlarımız böyle durumlara düşmesin, anneler, babalar, kardeşler böyle acılar çekmesin, Allah kimsenin başına vermesin."
CİHAN
<< Önceki Haber Özgecan'ın annesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a beyaz eşarp... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER