"Özgecan'ın katillerine verilen müebbet hapis vicdanları rahatlatmadı"


Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan davasının karar duruşmasında her 3 sanığa verilen müebbet hapis cezası vicdanları rahatlatmadı. Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan, bunun Türkiye'deki şu andaki en ağır ceza olduğunu ancak yeterli olmadığını ifade etti. Aslan, "Şahsım adına vicdanımı hiç rahatlatmadı." ifadesini kullandı.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşması sonrası açıklama yapan Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük Özgecan Aslanın üç erkek tarafından katledilmesi davasının kararının açıklandığını belirtti. Karar ile birlikte her üç fail hakkında da Özgecan Aslan'ı kasten ve canavarca hislerle öldürmekten dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini anlatan Küçük, "Ayrıca sanık Fatih Gökçe ve Suphi Altındöken hakkında Özgecan Aslan'a yönelik nitelikli cinsel saldırı suçundan da ceza verildi. Yine sanık Suphi Altındöken hakkında cinsel amaçlı olarak Özgecan Aslan'ın hürriyetini tahdit ettiği gerekçesiyle ceza verildi." diye konuştu.

'BU KARARI DEĞERLİ BULUYORUZ'

Ağırlaştırılmış müebbetten hapis cezası en yüksek hapis cezası olduğunu hatırlatan Küçük şöyle devam etti: "Diğer suçlar yönünden asgari hadden uzaklaşmak suretiyle teşdiden ceza verildi. Bizim bu davada en çok üzerinde durduğumuz konulardan biri her üç sanık hakkında da herhangi bir takdir indirimi uygulanmaması yönündeydi, savcının talebi de bu yönünde. Mahkemenin kararı bu doğrultuda takdir indirimi uygulanmayacak, bu ne yazık ki kadın cinayeti davalarında kamu vicdanını ve hepimizi en çok rahatsız eden bir konudur. Bu açıdan bu kararı değerli buluyoruz. Bu karar gerçekten mücadele eden kadınların kararıdır. Şiddet gören öldürülen tüm kadınlar bizim kadınlarımız, biz hepsine sahip çıkıyoruz. Bu karar değerlidir. Buradan kadınlara sesleniyorum; gelin hep birlikte mücadele edelim."

'VİCDANIMIZ RAHAT DEĞİL'

Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ise bir basın mensubunun, 'Cezadan öte ceza istiyorum dediniz. Şimdi ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki sorusuna, "Bu soruya tek bir şekilde cevap vereyim. Vicdanım hiç rahatlamadı. Bu, Türkiye'deki şu andaki en ağır ceza. Bizler için yeterli değil. Şahsım adına vicdanımı hiç rahatlatmadı." şeklinde cevap verdi.

Bugün Özgecan'ın aralarından ayrılışının 295'inci günü olduğunu hatırlatan amca Yaşasın Aslan sözlerine şöyle devam etti: "Bugün 3 Aralık anne ve babasının da evlilik yıldönümü. Bu tarihi günde umuyorum adaletin tecelli etmesi ile Özgecan'ımız biraz huzur bulmuştur. Unutmayacağız, unutturmayacağız diyenlerin Özgecanları unuttuğu gündür. Dün için ah vah edenlerin bugünü yaşamayı unutup, yarının peşinde koşanların ne kadar ucuz bir değere canları pazarladığı bugünden sonra eğer sevginin ve barışın tüm dünyada egemen olmasını istiyorsak, bilgiye ve sevgiye gereken önemi tüm millet olarak vermeliyiz. Kayıtsız şartsız sevgiye inanmalıyız. Zira aksi durumda en büyük yargıç olan zaman herkes için karar verecek. Tarih tekrar tekrar tekerrür edecektir, çok geç kalmadan."

'KARAR KADIN CİNAYETLERİNE SON VERMESİ HALİNDE BİR İŞE YARAYACAKTIR'

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ise bugün kadın cinayetleri konusunda emsal ve çok önemli bir karar verildiğini söyledi. Antmen, mahkeme kararının tüm kadın cinayetleri davalarına emsal olmasını istediklerini vurgulayarak, "Bugün Tarsus'ta adalete uygun bir karar çıktı ama bu kararın Türkiye'de kadın cinayetlerine son vermesi halinde bir işe yarayacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber "Özgecan'ın katillerine verilen müebbet hapis vicdanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER