Özgür medyaya darbe davasını çökerten dördüncü rapor

Gazeteci Hidayet Karaca ve bazı polislerin yargılandığı özgür medyaya darbe davasında mahkemeye savcılığın iddialarını çökerten bir rapor daha geldi.

Eşi, Hidayet Karaca'nın durumunu anlattı

7 sayfalık raporda, Tahşiye grubunun, ‘El Kaide terör örgütünü tam anlamıyla tasvip ettikleri’ vurgulanıyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7. celsesi görülen Tahşiye davasına, aralarında İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski TEM müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 12'si tutuklu 32 emniyet mensubu ile gazeteci Hidayet Karaca katıldı.


Dava dosyasına savcılık tarafından yeni klasörler gönderildiğini açıklayan avukatlar ise sanıkların tüm delil klasörleri okumadan savunma yapamayacağını ifade etti. Bu evrakları incelemek ve savunma hazırlamak için süre verilmesini istedi. Mahkeme, istekleri reddetti.


DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK

Avukat Yurtkan Yücel, dava dosyasına duruşma esnasında çarpıcı bir belgeden bahsetti. Buna göre; MİT, Genelkurmay ve Emniyet istihbaratının Tahşiye Grubu ile ilgili raporlara bir yenisi daha eklendi. Yargılamanın seyrini değiştirecek ve davayı çökertecek nitelikteki belge, Erzincan İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından 19 Aralık 2008 tarihinde hazırlanarak 37 ilin İstihbarat Şubelerine dağıtılmış.


EL KAİDE'Yİ İSLAM ORDUSU OLARAK GÖRÜYORLAR

Mahkemeye ulaşan Erzincan İstihbarat Şube'nin hazırladığı 7 sayfalık raporda çarpıcı bilgiler yer aldı. Tahşiye Grubu'nun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kâfir olarak gördükleri tespitine yer verildi. Grubun El Kaide lideri Üsame Bin Ladin ve El Kaide terör örgütünü tam anlamıyla tasvip ettikleri; Türkiye'nin de ‘İslam Ordusu El Kaide'nin vereceği savaşla kurtarılacağı' düşüncesinde olduğu uyarısı yapıldı.


MEHDİ VEYA YARDIMCISI DİYORLAR

Çarpıcı raporda, kendileri dışındaki Nurcu grupların münafıkların başında geldiğini düşündükleri; grubun lideri Mehmet Doğan'ı ise ‘mehdi' veya ‘mehdi'ye yardımcı olmak üzere gelen ‘beş büyük komutandan' birisi olarak gördükleri anlatıldı.


DURUŞMADA ÇARPICI SÖZLER: BİR İRADE EL KAİDE'YE SAHİP ÇIKIYOR

İstanbul eski TEM Müdürü Yurt Atayün: El Kaidecilere sahip çıkan bir irade var karşımızda. 25 yılı aşkın soruşturma yaptım; örgütlü suç soruşturması nedir biliyorum.

Eski istihbarat şube Müdürü Erol Demirhan: 20 yıldan fazla terörle mücadelede görev yapıyorum. Abdullah Öcalan'a istenmeyen ceza bize isteniyor. 5 bin 800 yıl ve iki kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor. MİT'ten, Genelkurmay'dan ve Erzincan valiliği tarafından Tahşiye örgütüne yönelik yazılar gelmiş savcılık iddialarını çökertiyor.

Canlı bomba avcısı olarak bilinen Ertan Erçıktı: Hayatımız boyunca soruşturma yaptık ama böyle soruşturma görmedik. Soruşturma önceden hazırlanır, bilgileri belgeleri toplar, operasyona gerek görürse yapar ve tutuklar. 16 ay geçmiş hala evrak toplamaya çalışıyorsunuz.

İstanbul Eski TEM Şube Müdürü Ömer Köse: Attığımız imzanın arkasındayız; yine olsa yine yaparız.

Tufan Ergüder: Türkiye'de örgütlü yapıları en iyi bilen isimlerden biriyim. Amirlerimin dışında kimseden emir almadım. Milletim için çalıştım.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE

<< Önceki Haber Özgür medyaya darbe davasını çökerten dördüncü rapor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER