Özkan Mutlugil, Başkan Öz'ü ziyaret etti

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve Başkan Vekili Mustafa Ekşi Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti.

Özkan Mutlugil, Başkan Öz'ü ziyaret etti

Ziyarette, Kartal Belediyespor Genel Müdürü Halil Şener, Sosyal ve Yardım İşleri Müdürü Sedat Ertekin ile Kartal Belediyespor Kız Voleybol Takımı da hazır bulundu.

Konuşmasında sporun önemine değinen Belediye Başkanı Altınok Öz, sporcuların bir hedefi olması gerektiğini belirterek, "Kartal Belediyesi olarak sporu ve genç sporcuları destekliyoruz. Kartallı sporcular kendilerine bir hedef koyup bu hedef doğrultusunda ilerlemeli." dedi.

Kartal’ı sevmenin ve özümsemenin önemine dikkat çeken ve Kartallı gençleri hayatın önemli noktalarında görmek istediklerini belirten Başkan Öz, şöyle konuştu:

"Kartallı gençleri hayatın önemli noktalarında görmek bizleri gururlandırıyor. 'Kara Patlıcan' müzik grubunda bateri çalan Burak adında bir çocuk vardı. Kartal Belediyesi olarak festivallerde sahneye çıkardık. Burak, yarışmalara girerek derece elde etti. Daha sonra Burak’ı çok izlenen bir televizyon dizisinde gördük. Aynı zamanda üniversite de okuyor. Bugün Burak Türkiye’de tanınan bir sanatçı. Kartallı çocukları hayatın belirli noktalarında görmek bizleri gururlandırıyor."

"YELKEN SPORU KARAR VERME MEKANİZMASINI GELİŞTİRİR"

Görüşme sırasında yelken sporunun önemine de değinen Başkan Altınok Öz, yelken sporunun bireyin karar verme mekanizmasını güçlendirdiğini belirtti.

Kartal Belediyesi’nin Marina Dragos Yelken Kulübü işbirliğiyle açtığı Yelken Yaz Okulu'na dikkat çeken Başkan Altınok Öz, şöyle devam etti:

"Kartallı çocuk ve gençleri, deniz, rüzgâr ve yelkenle tanıştırıyor. Okulda 8-12 yaş grubundaki öğrenciler, emniyetli ve eğlenceli şekilde ücretsiz olarak yelken sporunu öğreniyor. Her sene ortalama 100 çocuk eğitim alıyor. Teorik ve pratik eğitimlerde çocuklar yelken sporu yaparken, doğaya nasıl uyum sağlayacaklarını öğrenip, sorunlar karşısında doğru ve hızlı karar verme yeteneklerini geliştiriyor.

Milli yüzücülük yapmış olan eğitmenlerden yüzme konusunda da eğitim alan çocuklar, denize açılacağı yelkenlisinin donanımını kendi hazırlıyor. Çocuklar, güvenlik kontrollerini yaparak tekneyi suya indiriyor ve eğitmen gözetiminde eğitimlerini tamamlıyor. Yelken kursuna katılan çocukların yüzde 80’i de Kartallıdır."

"SATRANÇ STRATEJİYİ ÖĞRETİR"

Kartal Belediyesi olarak çocuklara satranç eğitimi verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Altınok Öz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kartal Belediyesi; Kartal Kent Konseyi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle satranç turnuvaları düzenliyor. Diğer yandan Kartal Belediyesi her sene satranç kurslarıyla, kursiyerler için satranç turnuvaları düzenliyor. Satranç, çocuğa hamleleri öğretir. Strateji yapmasını geliştirir. Çocuklar satranç öğrenmeli."

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU’NDAN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E PLAKET

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasının ardından Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, spora ve voleybola katkılarından dolayı Başkan Altınok Öz’e plaket takdim etti.

Kartal Belediyesi Kız Voleybol Takımı sporcuları da Başkan Altınok Öz’e Kartal Belediyespor armalı atkı hediye etti. Başkan Altınok Öz de konuklarının ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
<< Önceki Haber Özkan Mutlugil, Başkan Öz'ü ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER