Paketli ekmek satışı artıyor


Unlu mamulleri ile bilinen Doygun'un Ticaret Müdürü Murat Sertan Sağmanlı, paketli ekmek satışlarının arttığını bildirdi. Sağmanlı, "Açıkta satılan ekmeğin sektörde payı yüzde 97 seviyesinde ama artış durumu paketli ekmeğe göre gerilerde. Rakamlar paketli ekmek için önemli imkânlar olduğuna işaret ediyor." dedi.

Sağmanlı, ekmek sektörü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Dünyada ekmek satışlarının yüzde 70'inin ambalajsız, yüzde 30'unun ise ambalajlı ekmek olduğunu görüyoruz. Son senelerde ambalajlı ekmek sektörü yüzde 5 oranında büyürken, ambalajsız ekmekte yüzde 2'nin altında büyüme var.

Türkiye'de ise üretilen ekmeklerin önemli bölümü ambalajsız. Belirlemelere göre büyüklüğü 35 milyar lirayı bulan sektörde ambalajlı ekmeğin ölçülebilen payı yüzde 1,5 oranında. Bu orana yüzde 1,5 olarak tahmin edilen ölçülemeyen pay eklenebilir. Dünyaya göre ambalajlı ekmek konusunda yolun başındayız. Ancak paketli ekmeğin her sene payını artırdığını görüyoruz. Açıkta satılan ekmeğin payı yüzde 97 seviyesinde ama artış durumu paketli ekmeğe göre gerilerde. Rakamlar ambalajlı ekmek için önemli imkânlar olduğuna işaret ediyor.

Doygun olarak bu ortamda satışlarımızı arttırdık. İstanbul'da payımızı yüzde 16,2'den yüzde 23,4'e getirerek yüzde 45 oranında rekor bir artış elde ettik. Ayrıca ambalajlı ekmek alanında faaliyet yürüten firmalar içinde ve diğer dalda geçen seneye göre payını artıran tek firma olduk. 2015'in ikinci çeyreğinde de yüzde 23,5 oran ile payımızı koruduk. 2015'in tamamında ise yüzde 25 oranında pay hedefliyoruz.

2016'nın ilk 3 ayı için planladığımız yeni yatırımımızla da 80 ton olan günlük üretimimizi daha da arttırmayı hedefliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Paketli ekmek satışı artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER