Pakistan'daki terör mağdurlarından Paris tepkisi: Saatlerce ağladık


Fransa'daki terör saldırılarına bir tepki de Pakistanlı terör mağdurlarından geldi. Geçtiğimiz yıl Pakistan'ı yasa boğan ve 141 öğrencinin ölümü ile sonuçlanan Peşaver şehrindeki okul saldırısının mağdurları, Fransa'nın başkenti Paris'teki katliama sert tepki gösterdi.

Peşaver Ordu Halk Okulu'nda her ay terör mağduru öğrenciler ve aileleri bir araya geliyor. Bu ayki toplantıda mağdurların gündeminde, Paris'te IŞİD'in düzenlediği terör saldırıları vardı. Okul saldırısında oğlunu ve örencilerini kaybeden Kimya öğretmeni Andalib Aftab, duygularını şöyle dile getirdi: "Paris'teki saldırıları duyunca o günleri hatırladım ve buradan Fransa halkına 'yanlız değilsiniz' diyorum."

"SALDIRIYI DUYUNCA BÜTÜN AİLE SAATLERCE AĞLADIK"

Okul saldırısı mağdurlarından bir öğrencinin babası Seyid Şah ise "Saldırıyı televizyondan izledik ve bütün aile saatlerce ağladık. Bizi o dehşet günlerine götürdü. Fransa halkının acısını bizden fazla kimse hissedemez." dedi.

Arkadaşlarını okul saldırısında kaybeden bir öğrenci ise Taliban militanları için "Bunların İslamiyet ile alakası yok." ifadeleri ile öfkesini dile getirirken, gözyaşlarını tutamayan bir kız öğrenci ise "Fransa halkı yanlız değil. Biz onlarlayız." açıklamasında bulundu.

Geçen yıl Aralık ayının 16'sında Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan örgütü Peşaver'deki Ordu Halk Okulu'na saldırı düzenlemişti. Kanlı saldırıda, 141 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan'daki terör mağdurlarından Paris tepkisi: Saatlerce... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER